Posted By Costin

Totul sau nimic! Topul celor mai viralizate stiri in social media in saptamana 8-14 septembrie 2012


Pe principiul totul sau nimic!, saptamana trecuta, in cadrul stirilor virale din media sociale din Romania, s-au remarcat go4it.ro, timesnewroman.ro si libertatea.ro, publicatii ce au ocupat in totalitate topurile a 3 categorii, si sport.ro, publicatie online ce a obtinut primele 2 pozitii din topul stirilor virale in social media de saptamana aceasta, categoria Sport.

Articolele publicate pe refresh.ro ce prezinta topul saptamanal al celor mai viralizate stiri in social media sunt realizate in colaborare cu ZeList, cea mai complexa solutie de monitorizare social media romaneasca. (vezi aici detalii)

Viral

Politic/Social
Cel mai viralizat articol in social media din Romania in perioada 8-14 septembrie prezinta cazul elevei din Braila, care este agresata fizic de o alta adolescenta. Articolul a fost redactat de Realitatea.net si a inregistrat 854 de share-uri pe Facebook, 3 213 de comentarii, 2 208 like-uri, 3 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 145 852.

Pozitia a doua este ocupata de un articol A1.ro, in care este prezentat noul single al cantaretei Anda Adam. Articolul a generat 357 de share-uri pe Facebook, 128 de comentarii, 1 578 de like-uri si 1 Twitter trackback. Scorul total al acestui articol este 40.225.

In cadrul articolului de pe pozitia a treia este mentionat, din nou, cazul fetei din Braila care este agresata de catre o alta eleva. Stirea a fost redactata de publicatia online Stirileprotv.ro si a fost preluata de 177 de ori pe Facebook, a avut 497 de comentarii, 502 like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 35 074.

Economie
In cadrul acestei categorii, cel mai mare impact l-a avut un articol Wall-street.ro, in care este prezentat cazul brokerului Cristian Sima, care a disparut cu banii clientilor WBS Holding. Articolul a fost distribuit de 136 de ori pe Facebook, a avut 198 de comentarii, 178 de like-uri, 11 Twitter trackback-uri si a inregistrat un scor total de 19 805.

Locul doi este ocupat de un articol redactat de publicatia Incomemagazine.ro, in care este mentionat faptul ca Romania ar putea avea in 2013 crestere economica mai mare ca cea a Poloniei. Stirea a fost distribuita de 336 de ori pe Facebook, a inregistrat 38 de comentarii, 257 de like-uri si a avut un scor total de 18 459.

Pe locul trei se situeaza un articol Capital.ro, in care este anuntata suspendarea taxei auto. Stirea a inregistrat 57 de share-uri pe Facebook, 30 de comentarii, 70 de like-uri si 2 Twitter trackback-uri. Scorul total al acestui articol a fost 12 434.

Tehnologie/IT
Topul celor mai viralizate stiri din aceasta categorie este format in totalitate din articole redactate de catre publicatia online Go4it.ro

Prima pozitie din cadrul clasamentului este ocupata de articolul in care sunt prezentate functionalitatile unei tablete in comparatie cu cele ale unui PC. Articolul a fost preluat de 9 ori pe Facebook, a inregistrat 6 comentarii, 18 like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 5 861.

In cadrul celei de-a doua pozitii din top se afla un articol in care este prezentata confirmarea lansarii terminalului Samsung Galaxy S3 Mini in luna octombrie a anului curent. Articolul a generat 9 share-uri pe Facebook, 12 comentarii, 5 like-uri si un scor total de 5 831.

Pe locul trei se afla articolul care detaliaza functionalitatile terminalului Samsung Galaxy S3 Mini. Stirea a fost distribuita de 6 ori pe Facebook, a avut 1 comentariu, 7 like-uri si 1 Twitter trackback-uri. Articolul a inregistrat un scor total de 5 808.

Sport
Din categoria stirilor sport, cel mai preluat articol in social media in decursul saptamanii trecute prezinta inregistrarea cu saritura din Stratosfera realizata de austriacul Felix Baumgartner in incercarea de a dobori patru recorduri mondiale. Articolul a fost redactat de Sport.ro si a inregistrat 217 share-uri pe Facebook, 56 de comentarii, 796 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 22 563.

In cadrul articolului care se situeaza pe pozitia a doua este prezentat inca un exemplu care confirma faptul ca pozitionarea unei afaceri intr-un vad bun poate conduce la cresterea cifrei de afaceri. Un astfel de exmplu este cel al unei benzinarii din Germania, care inregistreaza vanzari record datorita pozitionarii sale langa circuitul de la Nurburgring. Stirea apartine Sport.ro si a fost preluata de 169 ori pe Facebook, a inregistrat 86 de comentarii, 363 de like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 18 226.

Locul trei este ocupat de un articol Prosport.ro, in care este prezentat cazul unui roman care a pariat 5 Ron in cadrul primei etape a grupelor Europa League si a castigat 100 000 de Ron, combinatiile realizate de acesta dovedindu-se a fi castigatoare. Articolul a generat 107 share-uri pe Facebook, 119 comentarii, 108 like-uri. Stirea a inregistrat un scor total de 13 600.

Umor
Topul celor mai viralizate stiri umoristice este format in totalitate din articole redactate de catre Timesnewroman.ro.

Stirea de pe primul loc in topul celor mai preluate articole din aceasta categorie face referire, intr-o nota ironica, la obiceiul romanilor de a degusta tulburelul. Stirea a fost preluata de 446 de ori pe Facebook, a avut 260 de comentarii, 1 196 de like-uri, 1 trackback pe Twitter si un scor total de 36 812.

In cadrul articolului ce ocupa pozitia a doua in top este ironizat primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu. Stirea a inregistrat 415 de share-uri pe Facebook, 193 de comentarii, 1 286 de like-uri, 6 Twitter trackback-uri si un scor total de 35 734.

Articolul de pe pozitia a treia face referire, in mod ironic, la candidatura persoanelor publice in cadrul partidelor politice. Articolul a generat 268 de share-uri pe Facebook, 124 de comentarii, 710 like-uri, 6 Twitter trackback-uri si un scor total de 22 217.

Tabloid/monden
Topul celor mai viralizate stiri din aceasta categorie este format in totalitate din articole redactate de catre publicatia Libertatea.ro.

In cadrul categoriei tabloid/monden, prima stire din top 3 cele mai viralizate articole prezinta cazul romancei Andreea Elena Nutu, moarta in urma unui accident rutier, care a impresionat opinia publica din Italia dupa ce parintii acesteia au acceptat sa ii doneze organele. Gestul parintilor a condus la salvarea a opt persoane. Articolul a generat 285 de share-uri pe Facebook, 76 de comentarii, 572 de like-uri si un scor total de 22 313.

Cea de-a doua pozitie este ocupata de un articol in care este anuntat faptul ca romanii nu mai sunt nevoiti sa plateasca taxa de poluare auto. Articolul a fost distribuit de 77 de ori pe Facebook, a avut 55 de comentarii, 111 like-uri si un scor total de 9 019.

Locul trei este ocupat tot de un articol in cadrul caruia este readus in atentia publica accidentul provocat de fostul prezentator Serban Huidu. Articolul a generat 36 de share-uri pe Facebook, 89 de comentarii si 201 de like-uri. Stirea a avut un scor total de 8.908.

Bloguri
Ce mai viralizat articol de pe blog este reprezentat de episodul 14 al seriei 3 Robotzi realizat de Creative Monkeys. Postul a inregistrat 951 de preluari pe Facebook, 386 de comentarii, 2 678 like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 74.297.

Locul doi este ocupat de articolul redactat de premierul Victor Ponta pe blogul sau, in care detalieaza 15 probleme ale partidului PDL. Articolul a generat 619 share-uri pe Facebook, 78 de comentarii, 487 de like-uri si a avut un scor total de 34.122.

Cea de-a treia pozitie este detinuta de postul redactat pe blogul Andreei Raicu, in care aceasta abordeaza subiectul alimentatiei sanatoase, indicand primejdiile celor mai intalnite 4 pofte alimentare. Postul a inregistrat un numar de 333 de share-uri pe Facebook, 35 de comentarii, 1 639 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 32 419.

Metodologie
Topurile sunt realizate in functie de scorul total oferit fiecarui articol, iar in cadrul determinarii acestora au fost luate in considerare numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uri, precum si numarul de Twitter followeri ai emitentilor.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 65 000 de bloguri, peste 54 000 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2 000 grupuri publice Facebook, peste 19.000 de pagini publice Facebook, cele mai importante 58 de forumuri din online-ul romanesc si peste 1 100 grupuri de LinkedIn.

Platforma Zelist Monitor pune la dispozitie informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea sursei.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments