Posted By Costin

Black Friday: eMAG.ro, peste 100 de servere si 1000 de comenzi pe minut


Conform Hostway Romania, compania de hosting care gazduieste eMAG.ro, cel mai mare magazin online de IT&C din Romania, acesta ar fi avut peste 1000 de comenzi pe secunda la doar cateva minute de la lansarea Black Friday.

Altfel, pregatirile pentru Black Friday au inceput inca de anul trecut, fiind configurate peste 100 de servere care sa sustina balamucul de anul acesta, dupa ce s-au testat zeci de variante de infrastructura.

* vezi si Topul celor mai mentionate magazine IT&C romanesti in social media cu ocazia Black Friday 2012, eMAG, Altex si Domo ocupand primele 3 pozitii ale acestuia.

În primele 12 minute de la lansarea Black Friday, pe eMAG.ro erau deja 1000 comenzi pe minut si 135.000 vizitatori unici. Cu alte cuvinte, în fiecare secundă, 200 de oameni noi intrau pe site și 17 comandau.

În plus, traficul de internet realizat de utilizatorii eMAG atingea 12 Gbps. Ca să vă faceți o idee despre ordinul de mărime – este echivalentul a 1.5 GB sau ca și cum în fiecare secundă s-ar fi scris 2 CD-uri doar cu imagini de pe eMAG.ro.

[…]s-au instalat și configurat peste 100 de servere și o serie de soluții foarte avansate de balansare și accelerare.

Povestea intreaga pe blogul Hostway.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments