Posted By Costin

Dead Friday: Topul magazinelor online de negasit in Vinerea Neagra


distinct.ro, o companie de hosting, a publicat un status al site-urilor care au reusit sa stea cat mai mult online in Vinerea Neagra (sursa Mircea Scarlatescu). Nu sunt toate, oktal.ro, koyos.ro, de exemplu, lipsind, iar pe altele le-am gasit in plus, de exemplu goingout.ro.

Am facut o selectie a celor mai cunoscute magazine pe care le-am gasit monitorizate si le-am impratit in 3 categorii: IT&C, Books si Fashion. Cum vineri am fost precum anumite magazine, mai mult offline decat online, anumite cifre mi se par cam mari (ex: evomag.ro, peste 16 ore de downtime???). Pareri?

IT&C
black friday : ITC

Pe primul loc in topul Dead Friday se afla magazinultau.ro, compania inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, cu 20% mai mult decat in 2010, si 30.000 de euro profit. Urmeaza evomag.ro, cu 16 ore de downtime. Mai gasim f64.ro, cu 11 ore de downtime, in timp ce domo.ro si altex.ro au stat aproape de 10 ore offline.

Pe ultimul loc in topul de mai sus este emag.ro, 146 milioane euro cifra de afaceri in 2011. Au pierdut doar 30 de minute din Black Friday (din cate inteleg intre 00:00 si 06:00 nu s-a vandut nimic, ci doar s-au calmat cateva sute de mii de oameni cu un .jpg, impartindu-i astfel intr-o zi lumina), vezi povestea pregatirilor.

Fashion

Putin mai linistita situatia in aceasta categorie, insa top 10 este format din magazine online ce au picat intre 3 si 9 ore.

Books

Aproape liniste si pace, romanul fiind mai aproape de telefoane mobile, monitoare, televizoare, tablete, posete, rochii si produse cosmetice, decat de carti. In afara de librarie.net, pe care, daca-l intrebi, nici el nu stie ce s-a intamplat vineri, celelalte site-uri au avut caderi de maxim 5 ore.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments