Posted By Costin

Infografic: Efectele dependentei de Facebook asupra creierului


Pe mine unul, dependenta de Facebook nu m-a prins. Asta si, poate, datorita faptului ca e posibil sa fi fost dependent de (m)IRC si m-am tratat involuntar prin activitati precum… munca :-), insa acest lucru se intampla candva prin ’97 – ’98. Cititorii mai tineri, care nu stiu ce-i mIRC/IRC-ul, pot conspecta Wiki.

Observ insa in jurul meu destul de multe persoane care sunt destul de atente la notificarile pe care telefonul mobil, de exemplu, ii atentioneaza asupra comentariilor, ori tag-urilor, pe care prietenii mai mult sau mai putin virtuali le lasa statusurilor ori fotografiilor postate. Numai ce ii vezi punand mana pe telefon la fiecare bip pe care acesta il face!

In contrapartida, am citit ca Statele Unite ale Americii intentioneaza ca, in 2013, sa introduca oficial, ca boala, si dependenta de internet, Internet Addiction Disorder. Desi mi se pare putin cam… mult, banuiesc totusi ca au destul de multe motive, #conformunorstudii.

* despre Internet addiction disorder, semnalata pentru prima oara in 1995, puteti citi pe Wiki.

Iata si un infografic pe aceasta tema:

Efectele dependentei de Facebook asupra creierului


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments