Posted By Costin

Incidentul de securitate de la ROTLD a ajuns pe ProTV


Update 03.12.2012 (via)

ROTLD a publicat astazi un comunicat prin care a semnalat atacul asupra serverului de administrare domenii .ro si faptul ca in perioada imediat urmatoare vor fi facute publice rezultatele analizei facute de o comisie interna.

Comunicat

În noaptea de 27/28 noiembrie 2012 a avut loc un atac asupra server-ului de Administrare Domenii ro. Au fost modificate nameserver-ele la câteva domenii larg utilizate cum sunt google.ro, yahoo.ro, redirectându-le către o altă pagină de web. În interval de câteva ore a fost restabilită funcționarea domeniilor afectate.

În vederea analizării cauzelor incidentului a fost stabilită o comisie la nivelul institutului și au fost luate o serie de măsuri imediate, menite să diminueze posibilitatea unor incidente nedorite de acest gen.

În perioada imediat următoare rezultatele Comisiei de analiză vor fi făcute publice. Serverele DNS nu au fost afectate iar pe serverele RoTLD nu sunt stocate date despre tranzacțiile financiare.

Publicat în data: 2012-12-03

Articolul initial

In seara aceasta, la 2 zile de la incident, explicat insa pe intelesul tuturor. Vezi si asta.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments