Posted By Costin

Filme online: Moise Guran cel naiv si vplay.ro de aur


Da, am cont pe vplay.ro, dar am plătit pentru el. Văd în fiecare seară câte un episod, două, în funcţie de cât de obosit aterizez. Mi-am luat şi smart tv ca să nu mai fiu nevoit să suport mizeriile de pe teveurile româneşti. Vă daţi seama ce faţă am făcut când am intrat să văd şi eu un Homeland sau un Elementary şi am dat de faţa mea rânjită pe vplay.ro sub titlul “Spune NU voyo.ro, spune Nu MediaPro”.

Am abonament de mult timp (nici nu mai ştiu cât) şi am plătit pe sms pentru şase luni. La vremea aia nu era gratis şi nici nu erau atâtea seriale pe vplay.ro. Deci cum ar fi trebuit eu să-mi imaginez că filmele sunt fără licenţă? Între timp au apărut multe site-uri (eu am aflat acum două săptămâni că sunt mai multe) dar nu mi-am făcut alte conturi. Evident că mi-am imaginat că e ceva în neregulă cu drepturile pe filme din momentul în care nu mi-a mai cerut nimeni să îmi reînnoiesc abonamentul.

[…]

În apărarea mea de abonat al Vplay.ro am câteva argumente juridice.

– nimeni nu a demonstrat încă faptul că filmele ar fi furate. (de asta sunt sigur însă că se va ocupa Proul. Pe un orizont de timp îl vor închide, sunt convins). Am plătit prin SMS, deci legal, cu factură. Sunt posesor de buna credinţă. Sau cel puţin am fost când am plătit, căci acum am dubii.

[…]

* de aici, via Orlando

Moise Guran si-a imaginat ca ceva ar fi in neregula cu drepturile pe filmele de pe vplay.ro abia dupa 6 luni si minim 180 de episoade, din cate inteleg, cand nu i s-a mai cerut reinoirea abonamentului. In fine, ideea e ca inca nu-i sigur de ilegalitate, are insa dubii. Slava Domnului!

Moise Guran a absolvit Facultatea de Drept, dupa care a urmat cursurile Scolii BBC pentru televiziune. Incepand din octombrie 2010, Moise Guran prezinta emisiunea Ora de business, la TVR2, o emisiune pe teme economice.

In contrapartida, baiatul asta pare ca stie ce vorbeste, in stangacia lui. Nu pare c-ar fi terminat dreptul si, in plus, e posibil ca urmatoarele-i 4 generatii sa nu calce vreodata pe vreun culoar al unei televiziuni, nu mai zic de vreun studio. Am obosit. Zic piua pe subiect.

Covalact!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments