Posted By Costin

relansari: adevarul.ro, noul gandul.info?


PdM tot anunta relansarea adevarul.ro de ceva vreme. Intr-un final, ieri s-a relansat. N-am zabovit, m-a apucat astazi nevoia de a vedea noul site adevarul.ro. Iata-l.

Eu as fi scapat de popups si overlayere macar pentru o zi, cea a relansarii. Altfel iti ia putin sa-ti dai seama ca noul adevarul.ro este gazduit, de fapt, pe beta.adevarul.ro, dupa ce faci scurta la mouse inchizand ferestre pentru a vedea continutul.

La bani marunti, tot tam-tam-ul se face in jurul unui nou gandul.info. Diferentele nu-s neaparat mari, insa, pe alocuri, semnificative dpdv al unui trend de consum de site-uri de stiri in Romania. Sa facem o lista, la o prima vedere:

– adevarul.ro prefera culori inchise, colorand frumos site-ul in gri si negru. Gandul.info a preferat albul, cel mai probabil pentru ca, astfel, monitoarele consuma mai mult curent. Corect? Aici pot fi insa subiectiv. Nu cred in “viata” din gri/negru decat in fotografie. Site-urile insa le prefer vii.

– adevarul.ro a preferat coloana din mijloc pentru opinie, gandul.info o tine pe dreapta (nu va ganditi la prostii), in locul vechiului si inutilului sidebar. Pentru cititor, este doar obisnuinta de consum, in ideea e ca asa cum il obisnuiesti asa il ai.

– adevarul.ro inchide homepage-ul cu boxuri orizontale de categorii. Subiectul ma depaseste de vreo 3 ani. La vremea respectiva il inchideam cu relansarile sport.ro, protv.ro si gasca. gandul.info o incheie cu GandulTV, galerii foto si footerul traditional cu celelalte site-uri ale lui Sarbu.

– adevarul.ro ramane la sidebar traditional in pagina de articol, ceea ce inseamna ca nu vorbim despre niciuna dintre coloanele din homepage, ci de articole populare. Aici pot spune ca gandul.info a revolutionat. Opinia completeaza boxul traditional de populare.

Nu am intrat mai adanc, m-am comportat ca unul dintre cei 90% dintre vizitatori. Gresesc?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments