relansari: adevarul.ro, noul gandul.info?


PdM tot anunta relansarea adevarul.ro de ceva vreme. Intr-un final, ieri s-a relansat. N-am zabovit, m-a apucat astazi nevoia de a vedea noul site adevarul.ro. Iata-l.

Eu as fi scapat de popups si overlayere macar pentru o zi, cea a relansarii. Altfel iti ia putin sa-ti dai seama ca noul adevarul.ro este gazduit, de fapt, pe beta.adevarul.ro, dupa ce faci scurta la mouse inchizand ferestre pentru a vedea continutul.

La bani marunti, tot tam-tam-ul se face in jurul unui nou gandul.info. Diferentele nu-s neaparat mari, insa, pe alocuri, semnificative dpdv al unui trend de consum de site-uri de stiri in Romania. Sa facem o lista, la o prima vedere:

– adevarul.ro prefera culori inchise, colorand frumos site-ul in gri si negru. Gandul.info a preferat albul, cel mai probabil pentru ca, astfel, monitoarele consuma mai mult curent. Corect? Aici pot fi insa subiectiv. Nu cred in “viata” din gri/negru decat in fotografie. Site-urile insa le prefer vii.

– adevarul.ro a preferat coloana din mijloc pentru opinie, gandul.info o tine pe dreapta (nu va ganditi la prostii), in locul vechiului si inutilului sidebar. Pentru cititor, este doar obisnuinta de consum, in ideea e ca asa cum il obisnuiesti asa il ai.

– adevarul.ro inchide homepage-ul cu boxuri orizontale de categorii. Subiectul ma depaseste de vreo 3 ani. La vremea respectiva il inchideam cu relansarile sport.ro, protv.ro si gasca. gandul.info o incheie cu GandulTV, galerii foto si footerul traditional cu celelalte site-uri ale lui Sarbu.

– adevarul.ro ramane la sidebar traditional in pagina de articol, ceea ce inseamna ca nu vorbim despre niciuna dintre coloanele din homepage, ci de articole populare. Aici pot spune ca gandul.info a revolutionat. Opinia completeaza boxul traditional de populare.

Nu am intrat mai adanc, m-am comportat ca unul dintre cei 90% dintre vizitatori. Gresesc?


Om de gaming online, publishing si de agentie, gamer (PS3, iOS), fotograf din pasiune si iubitor de frumos si calatorii. Blogger, living the good life. Afla mai multe.

View Comments