Posted By Costin

Windows 8, ori raman la 7, optimizandu-l?


Astazi, am instalat Windows 7 pe curat, insa a fost prima data dupa multi ani cand m-am uitat sa vad cat ocupa, dupa ce, evident, i-am facut toate update-urile necesare, intreprindere care a durat aproape 1 ora si jumatate, fiecare update gasind altele, aparent la fel de necesare si importante :-).

Rezultatul, pe care-l puteti vedea si in screenshot-urile de mai jos, a fost un pic socant pentru mine, recunosc, eu venind din generatia in care primele hard disk-uri aveau cateva zeci de mega. Nu exagerez, eu eram un fel de burghez in primul an de facutate (’96). Aveam un Seagate de 125MB.

Iar minunatia asta de Windows 7 Home Premium imi ocupa 75% dintr-un SSD de 60 Gigi!

Am doua nedumeriri. Luand in considerare ca SSD-ul pe care am instalat OS-ul nu are decat 60GB, exista vreo modalitate prin care pot optimiza in vreun fel OS-ul? Ma gandesc ca e posibil sa contina si o gramada de balarii inutile, balarii de care mi-ar placea foarte mult sa scap si promit ca nu o sa am niciun regret :-).

De Windows 8 insa, ma despart doar 30 de euro. As face upgrade-ul acum daca a) nu o sa imi umple SSD-ul in 10 minute si, cel mai probabil, voi fi nevoit sa-mi cumpar altul mai durduliu, b) merita, insa nu am studiat problema. E mai rapid, mai eficient, mai performant? Briz-briz-ul cu acel desktop nu ma impresioneaza prea tare.

Ajutor? 🙂

PS. Tu…

Ce sistem de operare folosesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments