Posted By Costin

Moartea ne aduce mereu aminte de oamenii talentati si valorosi


Dave Brubeck

David Warren Brubeck (wiki) a fost un pianist si compozitor de jazz din Statele Unite ale Americii, considerat fiind unul dintre cei mai importanti exponenti ai jazului progresiv. In 1951, la cateva luni dupa un groaznic accident in urma caruia a fost declarat mort, insa si-a revenit dupa resuscitare, a fondat The Dave Brubeck Quartet.

Cea mai cunoscuta piesa a cvartetului se numeste Take Five si a fost scrisa de saxofonistul Paul Desmond, cei doi intalnindu-se pentru prima oara in 1944, pe vremea cand Dave era militar, Paul fiind unul dintre mebrii cvartetului mai sus amintit inca din prima zi. Piesa a vazut lumina zilei in 1959, mai multe detalii despre istoria piesei fiind disponibile aici.

Dave Brubeck a decedat in urma cu 2 zile, cu o zi inainte de a implini frumoasa varsta de 92 de ani (nascut pe 6 decembrie 1920), motiv pentru care o inregistrare din timpul unui concert din Germania din 1966 a Take Five, cea mai cunoscuta piesa a cvartetului, a sarit astazi de 6.1 milioane de vizualizari pe Youtube.

Clipul, o preluare de pe postul german 3sat, a fost publicat in 2007, insa, in aproximativ 36 de ore, piesa a inregistrat peste 200.000 de mentionari pe Facebook dintr-un total de 700.000, ceea ce, printr-o regula de 3 simpla, ma face sa cred ca i-au adus clipului aproape de 2 milioane de vizualizari de la decesul artistului.

Viralul de vineri este un episod saptamanal prin care refresh.ro va semnaleaza unul dintre cele mai populare clipuri ale saptamanii, clipuri ce au reusit sa genereze sute de mii sau chiar milioane de afisari pe Youtube in saptamana curenta.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments