Posted By Costin

Despre Samsung Galaxy Camera


Daca Nikon s-a grabit, facand totusi un efort, sa lanseze COOLPIX S800c, prima camera foto compacta cu Android, Samsung cred ca a reusit sa mature lejer pe jos cu Nikon, lansand cateva saptamani mai tarziu Galaxy Camera, o camera compacta cu Android 4.1.1.

Printre specificatiile care merita amintite sunt cei 16.3 megapixeli, procesorul de 1.4Ghz cu patru nuclee, Wi-Fi, cei 23-481mm ai lentilei (cu ajutorul unui zoom optic 20.9×), formatele MPEG-4 si H.264 in ceea ce priveste caracteristicile video si posibilitatea de a avea un SIM de date (micro).

* specificatii complete aici.


Ce mi-a placut

integrarea cu Android. mult mai buna decat la Nikon, cum era insa si de asteptat, saltul pe care l-am simtit fiind asemanator cu cel pe care l-am trait cand am testat Samsung Galaxy S2, in comparatie cu orice alt telefon la vremea respectiva.

* vezi Samsung I9100 Galaxy S II, cel mai bun smartphone al momentului

Fiind ultima versiune de Android, nu veti avea nicio problema in a instala orice aplicatie din Google Play, aceasta fiind si una dintre problemele majore a lui S800c, instagr.am-ul de exemplu fiind scos din discutie pentru Nikon.

rapiditatea. ofc, in comparatie tot cu S800c, alt termen de comparatie neavand in acest moment. trece destul de rapid din modul camera in Android si invers, setarile camerei sunt foarte usor de accesat si se activeaza instant.

modul Inteligent. Pentru cei care nu au nevoie sa invete sa seteze o camera, Samsung Galaxy Camera le pune la dispozitie modul Inteligent, mod care contine 15 presetari pentru momente obisnuite pe care am vrea sa le fotografiem. Un detaliu, un peisaj frumos, sotia/prietena sarind in apa ori cu schiurile, chestii d’astea. 🙂

gripul. Observ ca destule camere, fie compacte, fie mirrorless, care renunta la dimensiuni reduse in favoarea unei modalitati bune de prindere. O fi asta si un fel de adaptare la nevoile consumatorului, pana la urma Samsung Galaxy Camera cantareste 300 de grame.

120 fps! e un gimmik draguț, camera putand filma la 120 fps, ceea ce inseamna ca un minut de filmare va fi redat in 4 minute. Destul de misto pentru cei care mai editeaza un clip-doua pentru Youtube. O pisica sarind, apa curgand etc. Iata si un exemplu.

Ce nu mi-a placut

dimensiunile mari. Oricum ai intoarce-o, camera e mare. Si nu vrei o compacta pe care sa o bagi cu greu in buzunar. Supararea trece insa cand cand te joci prin meniuri si aplicatii, ecranul fiind senzational (nu l-am mai amintit mai sus, am facut-o acum)

setarile Expert. Am facut un efort si m-am jucat putin cu ele. Venind dintr-o zona pro-wannabe, sa dau cu detetulele pe un ecran pentru a seta timpul de expunere, ma scuzati, e fun prima oara ca sa impresionezi o fata (lol), insa am sarit imediat pe Inteligent :-). Radu a avut mai multa rabdare.

Concluzii:

Samsung Galaxy Camera este o camera perfecta pentru oricine si-o permite, nefiind ieftina deloc. In Romania inca nu a aparut, insa pe amazon.co.uk se vinde cu ~370 lire (umpic peste 2000 de ron). La noi va ajunge, cel mai probabil, intre 2200 si 2500 de ron.

Iar ecranul maaaaaare si Android-ul (+ WiFi / SIM) face din Samsung Galaxy Camera un companion perfect de calatorie. Fotografiile pot fi urcate imediat pe internet, ori pot fi publicate intr-un articol pe blog, pentru cine foloseste aplicatia WordPress, de exemplu.

Iata si cateva imagini cu toate setarile camerei:


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments