Posted By Costin

Supreme X80, o tableta de 699 RON (hands on)


Supreme X80 Dual Core a fost lansata la finalul lunii octombrie, impreuna cu Supreme IPS Dual Core X200, facand parte din noua gama de tablete Dual Core de la e-Boda. Despre Supreme IPS Dual Core X200 am discutat mai pe larg aici (costa 1.099,90 lei).

M-am jucat ceva vreme cu Supreme X80, o tableta de dimensiuni mici, diagonala ecranului fiind de 8″, la o rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Tableta e dotata cu un procesor Dual Core 1,5 GHz, procesorul video tot Dual Core este (inteleg totusi ca Mali nu e foarte stralucit), memoria RAM e de 1GB, iar spatiul de stocare de 8GB.

Vine cu Android 4.0.3, poate fi operata linistit in limba romana.

Nu mi-a placut ecranul. Dar deloc. Dupa zecile de tablete pe care am pus mana, cred ca se situeaza printre tabletele cu ecranul cel mai slab pregatit. Bine, are si un dezavantaj major in mainile mele, ca toate celelalte tablete pe care ajung sa pun mana, iPad-ul reprezentand, intotdeauna, comparatia.

Raspunde destul de greut pentru gusturile mele la atingere, se simte materialul / sticla un pic poroasa, lucru care pune un pic in dificultate un utilizator care doreste sa se joace CONTRACT KILLER 2 (download), un 3D shooter cu peste 1M de descarcari si destul de robust dpdv grafica (aveti in clipul de mai sus o mica demostratie).

Altfel, diferente de viteza fata de alte tablete mai scumpe se simt in cazul unei incarcari mai mari (folosirea a mai multor aplicatii in acelasi timp, trecerea de la una la cealalta etc), ori folosirea unei aplicatii precum jocul amintit mai sus, momente in care, de exemplu, sacadeaza, ori se blocheaza pentru 1 secunda, doua.

Ce cred totusi, dupa cateva discutii cu un prieten, este faptul ca Supreme X80 poate fi cadoul perfect pentru un copil. Primii pasi ai lui in era tehnologica. Iar cu un antivirus pentru terminale mobile (vezi aici o lista), pentru a bloca accesul la diferite aplicatii / site-uri, isi va face toti banii.

O alta nisa pe care cred ca ar putea sa intre lejer este cea a taximetristilor care folosesc aplicatii pentru Android pentru a prelua comenzi. Mi se pare perfecta. Ieftina, isi face treaba bine, basca faptul ca i se poate conecta un modem extern pentru internet.

De altfel, Supreme X80 targeteaza low-end users, costand doar 699,90 lei, pozitionarea in zona 500-800 lei fiind buna, aflandu-se intr-o zona de pret pe care o ataca doar chinezariile, care crapa la prima zdruncinare (been there, done that).

Iata si cateva fotografii cu tableta, pentru a putea vedea toate butoanele si mufele.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments