Posted By Costin

Cum sa: Tutoriale Photoshop pentru pasionatii de fotografie alb-negru


Photoshopul asta imi e total necunoscut, in ideea in care daca ma pui sa fac mai multe decat pot sa fac cu basicul din pixlr.com (vezi Blogging: pixlr.com, pentru editari rapide de fotografii) m-ai pierdut. Basca faptul ca nu-s in stare sa combin 3-4 culori sa arate bine una langa cealalta, insa asta e alta poveste.

In urma cu ceva vreme, m-am decis sa-mi dau handicap in fotografiile pe care le fac. Dupa o discutie cu Radu Badoiu (blog) intr-un tren, venind de la Cluj, mi-am dat 2. Poate ar trebui sa-l ocolesc, zic :-). Am ales alb-negru si formatul patrat. La inceput am crezut ca-i usor, insa, dupa o perioada, mi-am dat seama ca e putin mai complicat decat credeam eu.

Tot Radu mi-a spus ca fotografiile sa le fac color, in format raw si abia apoi, din Photoshop sa ma joc cu ele alb-negru. Bine, stie ca sunt pluta la Photoshop, la fel de bine cum stie ca sunt incapatanat. Insa intelepciunea, pe langa rabdare, sunt sigur ca vor veni cu varsta :-).

Zilele trecute am dat peste 18 Essential Free Photoshop Tutorials for Black and White Photography Lovers, un articol care contine o serie de link-uri catre oameni care te invata chiar si chestiuni basics, insa am observat si lucruri in care mi-am rupt efectiv urechile.

O sa continui sa trag alb-negru direct din camera, insa ma gandesc ca, poate, articolul de mai sus intereseaza cineva. Ma gandesc inclusiv si la mine, cand o sa imbatranesc si o sa devin mai intelept. Si rabdator. 🙂 Spor!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments