Posted By Costin

Cum au comunicat 16 bloggeri intr-o tabara de fotografie din Austria?


Cei de la falcon.ro au facut un super gest pentru Komandamentul de iarna din Niedernsill si au pus la dispozitia celor 16 participanti temerari cate un walkie talkie Cobra (fetele au avut modele roz!). Sper sa nu ma insel, insa este vorba despre modelul Cobra MT 200, costul unei statii fiind de 159 lei.

Cobra MT 200 (falcon.ro)

Statiile au 8 canale, pentru cazurile, deloc improbabile, in care la un drum de 1500 de kilometri + partii + drumuri prin Austria, mai dai si peste altii care folosesc unul dintre canalele radio. MT 200 mai are si functii precum cea de avertizare apel (cam enervanta), ton de receptionare, precum si de economisire a bateriilor / acumulatorilor.

Teoretic, statiile functioneaza pana la 5 kilometri, insa calitatea semnalului poate varia in functie de teren si conditiile atmosferice. Testat pe bune, daca cele 5 masini care am plecat in Austria se intindeau pe autostrada la mai bine de 2-3 kilometri intre prima si ultima masina, cea din mijloc facea pe intermediarul :-).

Altfel, am evitat cu succes costurile de roaming, iar comunicarea dintre cele 5 masini a functionat aproape non stop (s-a cantat, s-au facut glume, s-a pus muzica :-)), wakie-talkie-urile Cobra fiind alaturi de noi pe parcursul a 4 zile, doua la dus, doua la intors. Sincer, privind inapoi, cred ca au fost cele mai utile gadget-uri pe care le-am avut cu noi.

Iata si un clip pe care l-am filmat cu Mio MiVue 358, intr-o spalatorie de la granita cu Ungaria.

Komandamentul de iarna din Niedernsill este editia a III-a a Tabarei de Fotografie pentru Bloggeri, eveniment organizat de catre Foto Union si sustinut de un grup de companii format din Neola, Hotel Kehlbachwirt, Domeniile Vînju Mare, Hotel Continental Forum Oradea, Opel si Anagrama.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments