Posted By Costin

ProTV castiga batalia traficului pe mobil!


Daca luna decembrie a adus o pierdere importanta pentru site-urile din Pache Protopopescu, in cazul mobisite-urilor echipa Internet ProTV si-a adjudecat, intr-un final!!!, primele doua pozitii ale topului celor mai vizitate mobisite-uri din Romania auditate de catre SATI, departamentul de internet al Biroului Roman de Audit Transmedia.

* previziunea mea din iulie s-a intamplat in decembrie. Felicitari Internet ProTV!

Adjudecarea primelor doua pozitii de catre ProTV s-a intamplat in ciuda faptului ca m.sport.ro, leader-ul clasamentului, a pierdut in decembrie 13% din trafic, ceea ce la volumele inregistrate inseamna peste 530.000 de vizite, m.sport.ro nefiind la prima abatere de acest gen (vezi iunie anul acesta).

Surpriza vine de la m.gsp.ro care nu numai ca pierde cea de-a doua pozitie, cele doua mobisite-uri de sport ocupand primele doua pozitii inca de la inceputurile monitarizarii site-urilor pentru mobile de catre BRAT, insa cade pe locul 4, realitatea.mobi adjudecandu-si, pe final de an, cea de-a treia pozitie in top.

Restul pozitiilor raman aproape neschimbate (m.cancan.ro mai scade un loc in clasament), in timp ce m.rtv.net urca direct pe 10.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments