Posted By Costin

Mai bine cu burta goala, insa cu inima impacata de Valentine’s Day


2parale, cea mai mare retea de afiliere din Romania, a dat astazi publicitatii cateva cifre referitoare la cumparaturile romanilor de Valentine’s Day pe cele aproape 230 de magazinele online din retea, vanzari care, in saptamana 8-14 februarie, au avut o crestere cu 57% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Romanii s-au orientat anul acesta catre flori, bijuterii, ceasuri, lenjerie 🙂 si articole oferite de magazinele de cadouri, cele mai mari cresteri avandu-le cadourile (+550%), ceasurile (+155%) si articolele de lenjerie (+77). Cele mai multe cumparaturi s-au realizat marti, 12 februarie, cu 2 zile inainte de Valentine’s Day.

Femeile au ales drept cadou produse IT&C, categorie a carei valoare medie a unei comenzi a crescut cu 9%, ajungand anul acesta la 756 de lei. De altfel, produsele IT&C au generat cele mai mari vanzari din perioada mai sus amintita, cea mai mare suma cheltuita intr-o singura comanda fiind de 9.073 de lei.

Alte cresteri ale valorii medii ale unei comenzi s-au inregistrat pe segmentul Bijuterii, care a crescut anul acesta cu +50%, procent similar si pentru valoare medie a unei vanzari inregistrata de catre magazinele de lenjerie. Ceasurile au fost produsele care, anul acesta de Ziua Indragostitilor, si-au dublat valoarea medie a unei tranzactii, ajungand astfel la 443 lei.

Altfel, daca nu se confirma declaratiile conform carora Romania a depasit criza financiara in urma cu 2-3 luni iar acum economia nationala se afla in plin proces de redresare, romanul a ales sa aiba inima impacata de Ziua Indragostitilor decat frugiderul plin. Ori nu a fost niciodata criza financiara in Romania! Parol! 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.