Posted By Costin

Care sunt magazinele care vand produsele confiscate de vamesi?


Edit (12 februarie):
Lista magazinelor ANAF destinate valorificarii marfurilor confiscate din tara este aici.

Articolul initial:
Se da stirea asta.

Miercuri au confiscat peste 90 de colete in care se aflau produse electronice de ultima generatie, aduse din Statele Unite. Toate urmau sa fie vandute la negru pe piata din Romania. Bla bla bla. Bunurile vor ajunge in cele din urma in magazinele Fiscului. Procedura de valorificare este insa foarte complicata. Vama este obligata sa astepte cel putin 30 de zile, perioada in care bunurile pot fi revendicate.

Irelevante sunt modalitatile prin care politistii ajung la astfel de intreprinderi, ori frecventa lor. Relevant pentru mine, de exemplu, este ca o institutie de stat vinde niste produse, banuiesc ca sub pretul pietei, daca imi aduc bine aminte din alta stire, tot de pe ProTV, de acum vreun an. Si daca tot pot cumpara ceea ce “in Romania nu a fost lansat“, de ce sa nu o fac fara sa astept si pana la 3 luni un colet?

Cunoaste cineva o lista publica cu magazinele care vand produsele confiscate de vamesi? Ori macar unul pe care sa-l putem picheta? 🙂 Inteleg ca e vorba despre magazinele ANAF. Pe site, care, apropo, nu functioneaza fara veveve, caci asa am auzit ca e corect la TV, eu unul nu am gasit vreo lista cu asa ceva. Ori macar vreo informare publica ca s-a intamplat treaba din stirea de mai sus. Nici pe site-ul Autoritatii Nationale a Vamilor nu am gasit.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments