Posted By Costin

Top 3 reclame virale – Super Bowl 2013!


Despre Super Bowl am mai “vobit” in urma cu cateva zile. Este acel moment din an in care toata atentia industriei de publicitate, insa si a telespectatorilor din SUA si utilizatorilor de internet din toata lumea este concentrata asupra spoturilor difuzate pe TV in timpul finalei campionatului de fotbal american.

Coincidenta sau nu, top 3 clipuri virale world wide de saptamana aceasta sunt de la Super Bowl si promoveaza Budweiser, Fast & Furious 6 (abia astept sa-l vad!) si Ram Trucks.

Viralul de vineri este un episod saptamanal prin care refresh.ro va semnaleaza unul dintre cele mai populare clipuri ale saptamanii, clipuri ce au reusit sa genereze sute de mii sau chiar milioane de afisari pe Youtube in saptamana curenta.

Clipul Budweiser inregistreaza in acest moment peste 10.5 milioane de vizualizari pe Youtube dupa doar 8 zile de la publicare. Pe Facebook a inregistrat aproape 2.1 milioane postari, pe Twitter peste 15.000 de mentiuni, iar pe bloguri a fost inclus in aproape 500 de articole. Una peste alta, strategia a inclus si o idee misto pentru Twitter.

Pe locul 2 gasim trailerul extins de la Fast & Furious 6. Aparitie feminina care spune Do you believe in ghosts nu a facut decat sa-mi creasca la maxim dorinta de a-l vedea imediat ce apare pe piata. Altfel, clipul a inregistrat 9.1 milioane de vizitatori in doar 3 zile, plus 1.6 postari pe Facebook, 26k mentiuni pe Twitter si includerea in peste 180 de articole pe bloguri.

Pe ultimul loc avem Farmer, reclama celor de la Ram Trucks. Este acel gen de clip american, cu o voce asemanatoare cu cele din TV-ul de acum 40 de ani, clip care trece prin toate valorile americane de familie, astfel incat o sa auziti “So God made a farmer” pana va plictisiti. 🙂

Clipul a inregistrat pana in acest moment 8.2 milioane de vizualizari pe Youtube in 5 zile, ajutat fiind de 1.6 mentiuni pe Facebook, includerea in peste 17.5k mesaje pe Twitter si aparitia in peste 670 de articole pe bloguri din toata lumea, un fel de record al tuturor clipurilor prezentate pana acum la viralul de vineri.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments