Posted By Costin

Zgomot pe hashtag-uri. Rezolvare?


Fie ca e vorba de Twitter ori Instagram, doua retele sociale / aplicatii pe care le folosesc pe toate terminalele mobile din dotare, hastagurile sunt intreprinderi foarte interesante si placute de a descoperi si alti oameni care impartasesc lucruri comune cu tine, fie ca e vorba doar de informatie, intr-o prima faza.

Partea proasta cu care ma confrunt pe instagram, de exemplu, este zgomotul pe hastag. Aparent, nici macar hastaguri mari, frumoase si oficiale nu scapa de problema asta. Ma uitam azi noapte, de exemplu, la hastagurile academyawards si oscars, si imi venea sa le crap capul (virtual, ofcorsea) celor care postau tampenii.

Si nu ma refer la spam, acesta dispare destul de rapid la raportare, ci la tagurile puse de dragul de a strange mai multe like-uri pe fotografii care nu au nicio legatura cu hastagul in sine. Pentru ca trebuie sa fii idiot sa postezi o poza cu un copac, alaturi de 20 de taguri dintre care 10 sunt capitale, 5 diferite tari, iar restul tampenii precum awesome, cool, lips si alte inutilitati asemanatoare.

Rezolvarea problemei? Rabdare si tutun. Alta n-am gasit :-). La voi cum e?

PS. Twitter rezolva intr-un fel problema asta prin filtrarea rezultatelor unei cautari (fie ea si hastag), impartindu-le in 3: populare, tot si de la persoanele pe care le urmaresti. instagram insa e in plop si plop-ul in aer.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments