Posted By Costin

56% crestere pe piata de smartphone-uri la nivel international in 2012


Conform unei analize Gfk la nivelul a peste 90 de tari din intreaga lume, analiza prezentata in cadrul Mobile World Congress 2013, cererea globala de smartphone-uri a crescut cu peste 50% in 2012. In premiera, in perioada Craciunului 2012 au fost vandute mai multe smartphone-uri decat telefoane mobile standard.

smartphones

Altfe, iata mai jos rezultate analizei.

În 2012, cererea de smartphone-uri a crescut la nivel global cu 56%, la 720 de milioane de dispozitive vândute. În același timp, piața de telefoane mobile standard a scăzut cu 14%, la 886 milioane de euro. În cele din urmă, cu toate acestea, vânzările globale de telefoane mobile de către retaileri au crescut anul precedent cu 7%.

Cererea pentru smartphone-uri este în creștere accentuată în special în China. În 2012, creșterea de la an la an a vânzărilor a fost de 34 procente în Europa, în timp ce în China, Hong Kong și Taiwan vânzările au crescut rapid cu 133%. În 2012, două din trei telefoane vândute în această regiune au fost smartphone-uri.

Pe lângă faptul că piața chineză înregistrează cele mai mari rate de creștere, ea deţine şi cea mai mare pondere de smartphone-uri din piața globală a telefoanelor mobile. În Europa, doar aproximativ 50% din vânzările de telefoane mobile sunt datorate smartphone-urilor. Telefoane mobile standard continuă să domine în America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.