Posted By Costin

Cat de populara este aplicatia video Vine in randul companiilor?


Pe 25 ianuarie, Twitter lansa Vine, o aplicatie pentru iPhone si iPod cu ajutorul careia poti posta pe retelele sociale (Twitter si Facebook) un clip video de 6 secunde. Pentru a-l face, nu trebuie decat sa instalezi Vine, sa accesezi aplicatia si, in cuantumul a 6 secunde, sa inregistrezi bucatele video de durata unui tap de ecran fiecare, pe care Vine le va lipi singura.

Cei interesati o pot descarca atingand 🙂 de pe iPhone, ori iPod, butonul de mai jos.

Mie unul mi s-a parut super fun, drept urmare a fost una dintre primele aplicatii pe care am instalat-o pe iPhone (pentru cei care au urmarit discutia – citeste pana la final -, inevitabilul s-a produs saptamana trecuta, inainte sa plec la Barcelona) si chiar am folosit-o destul de mult in prima zi a evenimentului (clipuri aici: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7).

Ieri, de curiozitate, m-am uitat sa vad cine a mai postat, cautand cu ajutorul hastagurilor. Nu am reusit sa gasesc decat destui de multi indivizi, o parte dintre ei postand ca si cum se aflau in ultimele zile din viata :-), plus un duet de branduri din aceeasi casa: eBay si PayPal, divizia din Italia. Yeap, si pe mine m-a surprins putin, desi face tot sensul ca PayPal sa fie si pe Vine. 🙂

Ipoteza era un targ international de tehnologie preponderent mobila, intr-adevar insa fiind faptul ca majoritatea terminalelor prezentate in cadrul evenimentului au Android ca sistem de operare, Apple neparticipand din principiu la astfel de evenimente. Chiar si asa, la MWC Barcelona au fost prezente, cred, peste 500 de companii cu stand, dintre care poate doar 20% erau producatori de telefoane, tablete etc.

Sa inteleg din asta ca Vine inca nu a prins, ori ca din toata spuma IT&C-ului prezent la Barcelona, doar PayPal si eBay s-au gandit ca ar fi frumos sa-si rupa pana in 5 minute din viata pentru a posta cateva clipulete pe ultima isprava a celor de la Twitter? Pana la urma e un public extrem de bun platnic pe iOS, ma indoiesc ca acesta nu intra in targetul niciunei alte companii prezente la Barcelona (sa zicem ca inteleg producatorii de terminale).

NOTA: Deplasarea refresh.ro la MWC 2013 a fost facilitata de Samsung Romania.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.