Posted By Costin

Google va lansa Youtube si Youtube Partner Program in Romania


Florin Grozea a scris ieri despre faptul ca Youtube si UCMR-ADA, asociatia compozitorilor si textierilor de muzica, au semnat ieri un contract de licenta pentru muzica compusa de cei reprezentati de UCMR-ADA si difuzata pe Youtube.com.

Va informam ca in data de 06 martie 2013, UCMR-ADA a semnat cu Google Ireland Limited “Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul www.youtube.com. Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai, dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul www.youtube.com, prin streaming.

Ce inseamna asta? Este primul pas pe care Google il face in Romania in ceea ce priveste YouTube Partner Program, serviciu care, citez, provides creators with resources and opportunities to improve skills, build fan bases, and earn more money (de aici). Mai multe detalii despre parteneriatul cu UCMR-ADA gasiti aici, la Florin pe blog.

Cu tot respectul pentru UCMR-ADA, stirea, pentru noi, nu este asta :-). Florin Grozea a obtinut si doua pozitii oficiale, in exclusivitate, care fac stirea de astazi, anuntand oficial 2 lucruri:
1. Lansarea Youtube in Romania
2. Google va aduce aceste servicii in Romania si pentru utilizatori si pentru advertiseri.

Astea da doua vesti oficiale in partea Google pentru Romania, vesti care bat lansarea Samsung Galaxy S4 de azi noapte!

Google urmează să lanseze oficial YouTube în România, deci Google Inc. încă nu are venituri din YouTube în România. Drepturile de autor colectate de UCMR-ADA vor fi extrase din publicitatea care va rula pe conținutul video încărcat de utilizatorii români cu conturi Premium.

Ana Achim – Director General UCMR-ADA

Gabriela Chiorean - GOOGLE

Suntem încântați să aducem serviciile noastre utilizatorilor și advertiserilor din România în curând, dar nu avem mai multe detalii de anunțat în acest moment.

Gabriela Chiorean, PR Google Romania

LE: Au mai scris pe subiect Cristi Manafu (aici) si Alexandru Negrea (aici).

Note de subsol:
1. Florin Grozea – artist Hi-Q, fondator eOk.ro, Moose.ro. Blog | LinkedIn | Twitter.

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments