Posted By Costin

Avem un manual de instagram? :-)


Aici. Dragut, insa pentru Diana. Iar acum sa tragem aer in piept.

Poate nu am inteles eu bine, insa este un manual basics, pentru… companii, cu sfaturi de utilizator, de la un utilizator. Pasionat. Din toata istoria asta, cel mai important lucru pe care il retin este importanta prezentei pe Instagram a unui brand, in Romania, abordarea manualului devenind inutila in momentul asta.

Gluma, gluma, pasiunea, pasiune, dorinta de a lasa in urma paharul de cafea de la Starbucks, o sarma, ori o fotografie street cu D-SLR-ul ramane dorinta, nevoia ca latura creativa sa-ti fie apreciata ramane nevoie (am zambit la capitolul “vrei sa te vezi in like-uri?”), insa am o mica teama ca o poate lua pe urmele lui Twitter. Ori, mai rau, Pinterest.

Iar de unde ma uit eu, mi se pare o gluma. “Promovarea brandului”, “stabilirea unor noi reguli de comunicare”, ori folosirea filtrelor pe industrii? Pe bune? Nu am vazut in tot manualul respectiv o cifra macar apropo de cati utilizatori de Instagram sunt in Romania.

Nu ma intelegeti gresit, imi place instagram de mor (cam de 600 de poze pana acum), la fel de mult pe cat imi plac intreprinderile care ar rupe monotonia, insa, repet, de unde ma uit eu, o companie zdravana la cap nu si-ar bate mai mult de 3 minute capul, ori mai mult de una, ori doua campanii faine si animate (stand alone, ori parte a uneia mai mari FB/blogging etc).

Cel putin de moment, cand e atata treaba de facut. Altfel, zic sa faceti un research, cine stie pe unde bradurile ar mai avea nevoie de o prezenta in social media care sa stabileasca noi reguli de comunicare (bag seama ca unii nu-si dau seama cat se poate munci cateodata pentru un banal cover de Facebook). In Romania! 🙂

Facand o paralela, e cam ce mi s-a intamplat cand, coborand din masina, am gasit 5 lei langa portiera de pe partea dreapta. Am zambit, am pus pe instagram. Am mai facut cativa pasi pana la chiosc si mi-am dat seama ca, de fapt, pierdusem peste 250 lei, cel mai probabil inainte de a ma urca in masina. Diferenta e ca eu barem nu am realizat ca/nd i-am pierdut :-).

5 lei

Instagr.am este cea mai populara aplicatie foto pentru telefoanele mobile, aplicatie ce a fost achizitionata de catre Facebook pe 9 aprilie 2012.

Descarca instagr.am:


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments