Posted By Costin

Dilema: Nokia, «lobby» de pre-lansare Instagram pe Windows Phone?


Nokia tocmai ce a lansat o campanie aplicatie pentru Windows Phone 7.5 si 8, #2InstaWithLove, pentru a arata celor de la Instagram just how passionate the Windows Phone community is si a da utilizatorilor de Windows Phone o voce in plus, semnaland o petitie “oficiala”, care a strans 3500 de semnaturi in 2 luni de zile. Sa repetam impreuna: 3500 de semnaturi in 2 luni de zile.

2instawithlove Nokia app on Windows Phone

Asta in conditiile in care Instagram tocmai ce a raportat 100 de milioane de conturi active intr-o luna, posesori de telefoane mobile cu Android si iOS. Iar Instagram apartine Facebook. Iar Facebook are deja un deal greu cu Microsoft (si Nokia!) in ceea ce priveste harta pe care apar check-in-urile utilizatorilor retelei sociale.

De unde tragem doua concluzii:
1. la sursa, Microsoft (& Nokia) nu au reusit sa miste nimic => disperare.
2. aplicatia urmeaza sa fie lansata, iar Nokia adauga +1 PR la “windows phone e la noi”

In ambele variante, nu vorbim decat de o miscare de PR, intresanta de altfel, insa prima mi s-ar parea o una foarte proasta din partea Nokia. Ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, lobby-ul Nokia este, de fapt, o campanie de pre-lansare a aplicatiei. Connecting ppl, and launch a very popular iOS and Android app on Windows Phone also. Corect?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments