Posted By Costin

Orange si Vodafone aduc BlackBerry Z10


Saptamana aceasta, atat Orange Romania cat si Vodafone Romania au anuntat prezenta in portofoliu a lui BlackBerry Z10, cel mai nou smartphone produs de catre compania canadiana de echipamente wireless si de telecomunicatii, lansat in ianuarie.

BlackBerry Z10

Prima a sarit Orange, in februarie, cu includerea telefonului in programul Orange Smartphone Tester, program prin care sunt selectati bloggeri, sau clienti Orange, care pot testa telefonul timp de o luna, impreuna cu serviciile Orange, inainte de aparitia in oferta.

Acum insa, la Vodafone e putin mai simplu de atins, BlackBerry Z10 putand fi testat in AFI Cotroceni, in Vodafone Experience Store, si in magazinul Vodafone din Baneasa Shopping City, incepand de weekend-ul acesta.

Pe finalul saptamanii, atat Orange cat si Vodafone au anuntat disponibilitatea telefonului in magazine incepand cu 29 martie 2013. Orange il are la 539 de euro la liber si incepand de la 159 de euro la abonament, cei de la Vodafone inca nu l-au publicat pe site.

Pana cand gasesc sa-l iau in teste, va las cu specificatiile smartphone-ului.

Personal mi se pare imposibil ca telefonul sa fie un succes asa cum am fost obisnuiti in ultimii ani de Apple, Samsung, ori HTC, de exemplu, RIM renuntand la tastatura qwerty extrem de laudata de catre corporatisti, intrand insa cu un sistem de operare proprietar pe o piata de display-uri touchscreen impartita intre iOS si Android. Si, ok, un pic de Windows Phone, insa, despre toate acestea, intr-un episod urmator :-).


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments