Util
Util
Posted By Costin

Cum castigi bani din clipurile pe care le urci pe Youtube?


Later edit:
? Limitări pentru cei care vor să câștige bani din Youtube (2018) (17.01.2018)

Cum zvonurile care au durat cativa ani apropo de lansarea Youtube si a programului de monetizare al clipurilor s-au confirmat luna trecuta pentru Romania, Google a facut inca o surpriza si a oferit romanilor posibilitatea de a folosi Youtube Partner Program mai devreme de data la care a anuntat lansarea oficiala Youtube.ro.

Ce inseamna Youtube Partener Program in Romania? Inseamna ca orice roman care urca clipuri video pe Youtube poate castiga de pe urma bannerelor publicitare pe care Youtube le va insera in timpul vizionarii acestora. Pentru cei interesati, iata pasii (de la punctul 0) pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a putea castiga acei bani.

youtube-partner-program
Atat de mult imi place butonul “Get Started”! 🙂

1. Creare cont Google

Youtube Partner Program e de gasit aici. Pentru a putea avea acces, aveti nevoie de un cont de Youtube, ceea ce inseamna ca aveti nevoie automat si de un cont Google (detalii aici). Vin la pachet. Fiind vorba de generare de venituri, va recomand si Google “2-step verification” pentru a va securiza contul, astfel incat pentru fiecare device nou sa aveti posibilitatea de a primi o parola in plus, prin intermediul unui sms trimis pe telefonul mobil.

2. Activare contului Youtube pentru generare de venituri

Odata posesor de cont Google, accesati Youtube Partner Program si activati posibilitatea de a genera venituri cu ajutorul clipurilor pe care le urcati pe Youtube. Aceasta implica si acceptarea catorva acorduri cu Youtube pe care trebuie sa le respectati si care includ:
Sunt de acord să nu fac clic pe anunţurile Google pe care le difuzez si
Nu voi înscrie pentru generare de bani conţinut pentru care nu deţin drepturi suficiente.

Fiind vorba de bani la mijloc, Google va fi cu mult mai strict (daca se mai poate, chiar si in Romania) in ceea ce priveste drepturile asupra continutului. Odata incalcate aceste drepturi e posibil sa primiti maxim un avertisment si nu 3 cum e acum. Odata suspendat contul de Youtube, posibilitatea de a-l recupera se poate face doar la cererea entitatii care v-a raportat si care detine drepturile. Deci aproape imposibil daca, de exemplu, urcati un clip muzical, ori o secventa dintr-un show TV.

3. Alegerea formatelor de publicitate

Aveti posibilitatea de a alege unul sau mai multe dintre cele 3 formate de publicitate:
1. anunturi InVideo cu suprapunere (cele mai cunoscute, le cunoasteti)
2. anunturi TrueView InStream (detalii)
3. Plasare de produse (detalii).

Nu va stresati insa prea tare la pasul acesta. Posibilitatea de a alege un format de publicitate pentru un clip, ori mai multe, apare si in momentul in care activati clipul, ori clipurile respective, pentru monetizare. Adica urmatorul pas :-).

4. Treceti la treaba!

Fiecare clip video din care doriti sa faceti bani, poate fi activat accesand pagina in care puteti edita clipurile pe care le-ati urcat pe Youtube. Se bifeaza unul sau mai multe clipuri, se apasa pe Actiuni (sus, in meniu, apare automat dupa prima bifa) si se selecteaza Generare de bani. (detalii aici)

Veniturile pe care le puteti castiga depind de mai multi factori, cei mai importanti fiind formatul si tipul anunturilor care apar impreuna cu videoclipurile pe care le urcati, precum si tarifarea acestor anunturi.

Cam atat :-). Intrebari? Daca apar, alaturi de problemele aferente pe care le intampinati, le putem discuta in comentarii.

PS. Mie imi da eroare la activarea clipurilor pentru generare de bani. Imi spune “10 de videoclipuri nu au putut fi activate pentru generare de bani. Încercaţi din nou”. Am incercat si cu unul, si cu 2, si cu 10, si cu 30! Acelasi rezultat. Probabil voi putea pe 25, acum am voie doar sa ma incalzesc pe margine. 🙂

Later update:

Mi-am dat seama ca uitasem partea care intereseaza cel mai tare. Avem contul de Google / Youtube, urcam clipurile, le activam pentru a genera venituri, insa, totusi, cum stim cati bani am facut de pe urma acestora? :-))))

1. AdSense

Cei care au mai castigat bani de pe urma Google, au deja si sunt familiarizati cu AdSense, un program de monetizare pentru publisheri, prin afisarea de bannere, ori reclame contextuale, in paginile site-urilor acestora.

Altfel, daca nu aveti activ un astfel de cont, o puteti face aici (necesita Google Account).

2. Conectati Youtube cu AdSense

Presupunand ca ati urmat cei 4 pasi initiali, pentru a putea vedea cati bani ati facut din Youtube, va trebui sa conectati contul la AdSense. Acest lucru este posibil accesand aceasta pagina (logati la Youtube) si urmand toti pasii de acolo:

1. Selectaţi Contul dvs. Google
2. Furnizaţi-ne detalii despre materialele dvs
3. Trimiteţi cererea de înscriere la AdSense

Gata. Veti fi redirectati catre Youtube, unde puteti accesa linistiti Youtube Analytics pentru statistici :-).


Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments