Posted By Costin

Care sunt programele preferate de catre infractorii cibernetici?


Cred ca am mai spus intr-un articol, unul dintre primele software-uri pe care le-am folosit cu licenta a fost Microsoft Windows, inca de prin 2000, pentru a putea beneficia in mod automat de update-urile care, cel putin in cazul Windows, acopereau multiplele brese de securitate.

Si asta din simplul motiv ca nu puteam sa concep cum un pustan care sta pe mIRC si scaneaza ip-uri cu nemiluita din pura plictiseala, sa poata penetra incinta si sa aiba acces la fisierele mele, fie ca e vorba despre fotografii personale, site-uri pe care le faceam, ori, mai tarziu, documente de la birou.

hacked

Altfel, nu stiu daca ati observat, insa, in ultima perioada, dupa nenumarate scandaluri prin presa, Java isi face update cel tarziu la 3-4 zile. Un comunicat Kaspersky, care vorbeste despre Kaspersky Endpoint Security for Business, o solutie de securitate pentru companii care dispune de o tehnologie care detecteaza si evalueaza vulnerabilitatile computerelor si administreaza dintr-un singur punct toate update-urile programelor si aplicatiilor, ne spune si motivul.

Java este cel mai popular program printre infractorii cibernetici, peste 50% dintre exploiturile din 2012 atacand aceasta platforma. Pe locul 2 este Adobe Acrobat Reader, cu un procent de 28%. Altfel, o veste buna pentru curiosi: peste 65% dintre companii nu instaleaza automat update-urile programelor folosite pe calculatoarele angajatilor, ceea ce lasa destul loc atacurilor.

Acum exista si reversul medaliei, o parte dintre acestea ori folosesc software fara licenta, ori programe care blocheaza orice instalare / update al unui program, pentru ca angajatul sa nu poata instala programe, altele decat cele puse la dispozitie de catre companie, lucru care, de asemenea, mareste considerabil riscul vreunei vulnerabilitati urate.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.