Posted By Costin

Cifra anului: 52%


Cum estimari are toata lumea, BRAT a pus piciorul in prag si a dat o cifra, care, sarind peste teorie, putem spune ca reprezinta Google pe piata de publicitate online din Romania, cel putin la numarul de bannere afisate. Cum a facut asta? Biroul Roman de Audit Transmedia a lansat zilele trecute o aplicatie de tip spider de detectare automata a publicitatii online.

BRAT

Din punct de vedere tehnic, aplicatia identifica toate mesajele publicitare afisate pe o pagina web, indiferent daca acestea sunt bannere flash, imagini sau text. In luna martie 2013 BRAT a identificat un numar de aproximativ 15.700 de bannere unice, grupate in aproximativ 2.616 de campanii publicitare ce au rulat pe mai mult de 1.200 de siteuri web.

Dintre bannerele identificate 8.200 reprezinta publicitate distribuita prin Google, jumatate dintre acestea fiind publicitate de tip text.

A scris si Orlando Nicoara, in ziua lansarii, veti gasi in comentarii si o mica dezbatere pe tema.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments