Posted By Bogdan Mihai

Evolio Aria Mini review


Undeva prin 2011 Evolio isi propunea sa devina lider pe piata tabletelor Android cu modelul Neura, care a fost promovat si ca fiind un “ucigas de iPad”. Intre timp lucrurile s-au mai limpezit, iPad-ul nu a murit iar Samsung domina in randul dispozitivelor ce ruleaza Android.

In acest an Evolio a lansat doua noi modele, Tabby, destinata copiilor intre 3 si 12 ani, si Aria Mini, care face si obiectul acestui review.

Ca si specificatii tehnice, Evolio Aria Mini sta destul de bine. Are un display de 8 inch, un procesor de 1.5 Ghz cu 2 nuclee, 1 GB RAM, 2 camere si memorie interna de 8 GB. Lista completa aici.

Conectivitatea este acoperita printr-o serie de porturi aflate pe partea stanga, unde gasim un slot micro-SD, un port HDMI, un mini USB, un jack pentru casti si mufa de incarcare. Lipseste doar 3G-ul, care este disponibil pe cealalta versiune aflata in magazine.

Vine si cu un adaptor de la micro USB la USB, se pot conecta astfel stick-uri, tastaturi, mousi fara probleme. Mentionez ca stick-ul de net de la Digi merge din prima, probabil multi dintre cei care intentioneaza sa o achizitioneze sunt interesati de acest aspect.

Partea din fata este simpla, complet neagra, nu au pus nici macar un logo care sa intrerupa linia designului. Asta e un lucru bun. Au “compensat” insa pe spate, unde au trantit o sigla uriasa fix pe centru. As fi putut trai si fara acel “Aria mini” imens. Ca tot vorbim de spate, la prima vedere pare a fi din metal, insa este de fapt un plastic cu o textura placuta la atingere.

Mi s-a parut un pic nepotrivit locul in care sunt amplasate butoanele de power/unlock si volum. Nu sunt pozitionate pe lateral ci undeva pe spatele tabletei, e adevarat foarte aproape de margine. Totusi fara sa te uiti nu reusesti sa le nimeresti din prima cu degetul, trebuie sa cauti un pic pana sa ajungi la ele. In plus, la apasarea lor am avut senzatia ca exista un mic joc al carcasei in acea zona.

Display-ul este de buna calitate, suficient de luminos, culorile sunt vii iar unghiurile de vizibilitate sunt bune. Tableta vine si cu doua camere, cea frontala are 0.3 Mpx iar cea de pe spate 2 Mpx. Imaginile produse nu sunt stralucite, insa nu insist asupra lor pentru ca nu cred ca cei care cumpara un asemenea dispozitiv au de gand sa il foloseasca intensiv la facut poze.

Cum se misca?

Nu sunt la prima experienta cu o tableta de la Evolio. Mai am in posesie modelul Neura, “ucigasul de iPad” care, mai ales dupa update-ul la Android 4.0, te indeamna din toate suruburile sa il inchizi si sa il lasi sa isi faca veacul in cutie. Din acest motiv nu aveam deloc asteptari mari de la Aria Mini.

Spre surprinderea mea insa diferentele sunt notabile, noua tableta a celor de la Evolio se misca bine. Raspunde prompt la comenzi, totul merge asa cum trebuie. In jocuri nu s-a chinuit deloc, a facut fata chiar si in cele care solicita intens procesorul grafic. Simti ca se incurca un pic doar atunci cand ai foarte multe aplicatii deschise. Per total insa a fost o experienta placuta.

Pentru amatorii de benchmark-uri in Quadrant a scos 4180 de puncte, un scor bun. Ruleaza Android 4.1.1 Jelly Bean iar interfata nu a fost deloc modificata de producator, ceea ce e un plus. Autonomia putea fi mai buna in sensul ca, la utilizare intensa, mai mult de 5 ore nu a rezistat.

Pret?

769,99 Lei la eMag, o suma corecta, as putea spune, pentru ceea ce primesti in pachet. Evolio Aria Mini nu arata deloc rau, nu iti lasa impresia de ieftin iar performantele sunt bune. Daca as fi in cautarea unei tablete iar bugetul ar fi limitat as cumpara-o.

Galerie foto Evolio Aria Mini


Pasionat de gadget-uri, tehnologie, ciclism.

View Comments