Posted By Bogdan Mihai

Review: EVOLVE FX420, dual sim android


Istoria telefoanelor dual-sim pe refresh.ro incepe cu deja celebrul H2000, care si-a dat obstescul sfarsit sub greutatea lui Costin. A urmat Samsung C5212 Noble Black, o minune care si-a facut treaba, si un Gigabyte GSmart G1317D cu touchscreen rezistiv, care nu stia dual stand-by.

Cireasa de pe tort a fost HTC Desire V. La vremea respectiva era probabil cel mai performant dual-sim de pe piata. Revenind in prezent va aduc in atentie modelul FX420 de la EVOLVE, un producator din Cehia, care, cel putin pe hartie, promite.

* EVOLVE FX420 a fost anuntat in Romania pe 21 martie.

O scurta privire peste specificatiile tehnice: display de 4.3 inch cu rezolutie de 480 x 800 pixeli, procesor de 1 Ghz cu 2 nuclee, 512MB RAM, camera de 5 Mpx, ruleaza Android 4.1.1 Jelly Bean (un mare plus). Lista completa aici.

Cum arata?

La calitatea constructiei nu m-a impresionat, dar nici nu ma asteptam la mai mult. Carcasa este dintr-un plastic lucios, un adevarat magnet pentru amprente. Spatele imi aduce aminte de Samsung Galaxy S, are acelasi pattern cu punctulete.

Imbinarile nu sunt tocmai fericite in unele locuri, amintesc aici in special de zona din lateral in care sunt amplasate butoanele de volum si power/unlock. Acolo ramane un gol vizibil iar carcasa flexeaza la o apasare cu degetul. In plus, cand este pus pe masa, telefonul se sprijina pe camera, din cauza faptului ca modulul este destul de mult iesit in afara. Ma intreb cum va arata dupa cateva luni de folosire.

Display-ul este decent, suficient de mare pentru mine, culorile sunt placute. In lumina directa a soarelui insa nu face fata, este greu lizibil.

Cum se misca?

Acum vine surpriza cea mare. Aveam asteptari destul de joase pentru ca “firma conteaza”, asa m-am obisnuit. FX420 a reusit sa-mi ridice o spranceana inca din primele secunde. Raspunde prompt la comenzi, are animatii fluide, totul merge asa cum trebuie. Chiar si cu destule aplicatii deschise in fundal a reusit sa tina pasul cu mine. Tind sa cred ca responsabil este Android-ul curat pe care il ruleaza (4.1.1 Jelly Bean). Producatorul a ales sa nu customizeze interfata cu elemente proprii. +1 pentru asta.

Camera de 5 Mpx este decenta, insa nu surprinde prea multe detalii. Filmarea mi s-a parut un pic chinuita, in sensul ca senzorul pare ca trage mult ca sa scoata cei 720p promisi. Ca de obicei atasez o serie de poze redimensionate si un scurt clip video. Originalele sunt pe SkyDrive.

O alta surpriza placuta a fost sunetul in casti. O scurta incursiune in egalizatorul player-ului audio face ca melodiile sa se auda nesperat de bine, peste alte telefoane cu pretentii (am zis-o!). Bateria a reusit sa tina de dimineata pana seara cu 2 SIM-uri si utilizare moderata.

Merita ~ 900 lei?

Depinde. Daca tii cont ca este dual-sim, nu esti un brand addict si nu ai pretentii la carcase premium, merita. Pe hartie, pentru acelasi buget, marii producatori nu ofera ceva mai bine echipat.

Cele doua cartele opereaza concomitent (dual stand-by), ai practic 2 telefoane in 1. Singurul moment in care nu poti fi apelat pe un numar este atunci cand vorbesti pe celalalt. Slotul pentru SIM-ul nr. 1 stie 3G, deci internetul merge bine. O spun inca o data, se misca surprinzator de bine, in unele zone mi-a depasit complet asteptarile.

Va semnalez ca, undeva in aceeasi zona de pret, gasiti Samsung Galaxy S Duos (849,99 Lei la eMag). Ceva mai sus, la o diferenta deja notabila, se afla HTC Desire V (1218,27 Lei la EvoMag). Au avantajul brandului insa nu au procesor dual-core, iar versiunea de Android pe care o ruleaza este mai veche decat cea de pe FX420. Sunt 2 amanunte care cred ca pot face diferenta in favoarea EVOLVE.

Galerie foto EVOLVE FX420


Pasionat de gadget-uri, tehnologie, ciclism.

View Comments
There are currently no comments.