Posted By Bogdan Mihai

Thumbnail inselator pentru video? Videogram rezolva problema


In asteptarea YouTube.ro am dat ieri peste o chestie care mi s-a parut interesanta. Problema majoritatii site-urilor de video sharing si a aplicatiilor de acest gen este ca nu permit utilizatorilor sa isi faca o idee corecta asupra continutului clipurilor postate.

De multe ori thumbnail-ul ales (sau auto generat) nu este reprezentativ si poate induce usor in eroare privitorii. Sigur vi s-a intamplat macar o data sa irositi secunde bune degeaba! Pierderea este si de partea publisherilor care, din aceeasi cauza, pot rata afisari.

Videogram isi propune sa rezolve problema prin thumbnail-uri care sa ofere mai mult context. Platforma scaneaza filmuletele si realizeaza un pictorial interactiv bazat pe continutul lor. Am incercat cu The Athlete Machine iar rezultatul arata asa (va recomand modul full screen):

Clipul este practic impartit in mai multe fragmente, ilustrate individual cu cate un thumbnail. Avem astfel un sumar a ceea ce urmeaza sa vizionam. In plus putem vedea intregul filmulet sau doar anumite parti din el, iar “videogramul” rezultat poate fi sheruit si embeduit. Interesant, nu?

Platforma este disponibila online aici sau prin intermediul aplicatiei pentru iOS, care a fost lansata ieri.


Pasionat de gadget-uri, tehnologie, ciclism.

View Comments
There are currently no comments.