Posted By Costin

Cati bani face Google in Romania?


Conform datelor Ministerului de Finante, in 2011, Google Romania SRL a avut o cifra de afaceri de 1.1 milioane de euro. Asta in timp ce, in piata, estimarile sunt undeva pe la 20 de milioane, apropiate de valoarea pietei de publicitate online din Romania auditata de catre IAB Romania si PwC.

Conform studiului ROADS (Romanian Online Advertising Study) realizat de IAB Romania si PricewaterhouseCoopers Romania, in 2011, valoarea pietei de publicitate online din Romania a atins un nou record, cele 22 de companii care au raportat veniturile nete insumand cu un milion de euro mai mult decat estimarea PwC Romania din ianuarie 2012.

Publicitate online: Cati bani a facut onlineul romanesc in 2011? (IAB Romania & PwC Romania)

Ziarul Financiar estimeaza totusi doar 10 milioane de euro, bani care au plecat direct catre Google Irlanda, in urma legaturilor pe care agentiile, si e doar un exemplu, le au direct cu Irlanda (dpdv financiar).

cati bani face Google in Romania

* via Orlando Nicoara.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments