Posted By Costin

Cum folosim “Photos of You” din Instagram?


In urma cu 2 zile, va povesteam pe fuga despre “Photos of You“, cel mai important update al aplicatiei Instagram de la lansarea platformei si pe Android pana in prezent. Pe scurt, despre posibilitatea de a tagui persoane in fotografiile de pe Instagram si despre noul tab din pagina de profil in care apar fotografiile in care ati fost taguiti.

Asa cum aminteam si atunci, noul update este deja disponibil, puteti verifica existenta tab-ului “Photos of you” in profil, insa pana in 16 mai vizibilitatea acestui tab poate fi privata, utilizatorii avand la dispozitie 2 saptamani pentru a se obisnui cu noua functie, respectiv sectiune.

Evident, aceasta sectiune poate fi facuta publica inainte de 16 mai, ceea ce am si executat. Am observat astfel faptul ca pe web sectiunea nu exista, “Photos of You” fiind disponibila doar in aplicatia pentru telefoanele mobile.

Cum puteti tagui pe cineva in fotografiile pe care le postati?

Sunt doua posibilitati. Ori o faceti in momentul in care urcati o fotografie pe Instagram, optiunea fiind disponibila in ultimul ecran, dupa crop si filtre, alaturi de marcarea retelelor sociale pe care doriti sa distribuiti fotografia respectiva. Altfel, daca doriti sa adaugati o persoana unei fotografii deja postata, urmariti pasii de mai jos:

– tap pe butonul de optiuni din dreapta-jos -> […]
– add people
– search for a person
– done 🙂

Iata si o secventa de screenshot-uri pentru a identifica mai bine pasii:

Ce puteti face in cazul in care ati fost taguit abuziv?

Spamul este destul de frecvent pe Instagram, de la comment spam pana la spamul cu hastaguri. Nu ma indoiesc ca taguirea persoanelor va fi folosita si ca modalitate de a strange fani.

Ce puteti face in cazul in care o fotografie pe care nu o doriti apare in sectiunea “Photos of You”? Acelasi buton de optiuni […] va deschide un meniu in care veti gasi Photo Options, sectiune in care puteti alege sa ascundeti fotografia respectiva, sa stergeti tagul, ori sa o raportati.

Iata si o secventa de screenshot-uri pentru a identifica mai bine situatia:

Pentru orice alta nelamurire, lasati un comentariu. Altfel, cei care nu au descarcat inca aplicatia Instagram, o pot face apasand, in functie de telefonul mobil pe care il au, unul dintre butoanele de mai jos, direct de pe telefonul mobil.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments