Posted By Costin

Facebook Home, dupa o saptamana


Lansat in prima saptamana a lunii aprilie, Facebook Home este ultima arma a retelei sociale in ceea ce priveste atingerea obiectivului suprem al lui Mark Zuckerberg: internetul = Facebook, Facebook = internet. Iar acum, dupa mai bine de un an de zile, deja, de presupuneri si zvonuri in directia asta, tinta este zona mobile.

Ce face Facebook Home? Ofera o noua interfata smartphone-ului, mai aproape de utilizator, aducand posturile si fotografiile publicate de catre prietenii acestuia in locul fundalelor / temelor oferite de producatori. Facebook nu se mai limiteaza astfel doar la cele doua app-uri (Facebook si Messenger), ci cucereste interfata telefonului.

De o saptamana ma tot joc cu Facebook Home pe Samsung Galaxy S3, ecranul mare facand lucrurile descrise mai sus mult mai frumoase, fiecare deschidere a telefonului asteptandu-ma cu imagini mari, diferite mesaje de la prieteni, precum si interactiunile cu postarile mele.

Personal, Facebook Home mi-a placut din prima clipa. Am intalnit o singura problema, ceea ce m-a si determinat sa o dezinstalez in aceasta dimineata, ceea ce ne duce la o concluzie: Facebook Home va fi perfect pe iOS :-), unde deschiderea aplicatiilor se face instant.

Problema pe Android e ca sunt momente cand interfata devine laggy, ingreunand deschiderea telefonului datorita faptului ca trebuie sa-si actualizeze informatia. E ca atunci cand stati si 2 secunde sa se incarce ceasul + vremea din primul ecran, doar ca, de data aceasta, discutam despre intreg telefonul.

Voua cum vi s-a parut Facebook Home?

Pentru cei care nu au incercat-o inca, Facebook Home este disponibila doar pentru utilizatorii cu Android, si se poate descarca apasand, direct de pe telefonul mobil, pe butonul de mai jos. Succes si sa-mi spuneti ce parere v-a lasat!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments