Posted By Costin

Luati o pauza de 9 minute. This is water


Viralul de vineri este un episod saptamanal prin care refresh.ro va semnaleaza unul dintre cele mai populare clipuri ale saptamanii, clipuri ce au reusit sa genereze sute de mii sau chiar milioane de afisari pe Youtube in saptamana curenta.

Un discurs tinut de scriitorul David Foster Wallace (wiki) in fata elevilor care au terminat Kenyon College in 2005 face zilele acestea incojurul lumii pe Youtube datorita clipului pe care a fost montat. Discursul in sine a devenit popular in 2008, cand, in urma unei depresii care a tinut mai bine de 20 de ani, scriitorul si-a pus capat zilelor.

* intreg discursul poate fi ascultat aici (23 de minute).

Clipul a fost publicat pe Youtube in urma cu mai putin de 4 zile si a inregistrat pana in prezent peste 2.100.000 vizualizari. A fost promovat rapid de social media, avand peste 275.000 de mentiuni pe Facebook si fiind inclus in aproape 6500 de mesaje pe Twitter, respectiv 35 de articole pe bloguri din toata lumea.

Clipul se numeste This is water. Corporatisti, pregatiti-va.

Insa pentru a ne mai dezmorti putin, vineri fiind :-), va semnalez si “The Walking (And Talking) Dead” — A Bad Lip Reading of The Walking Dead, un clip ce a inregistrat aproape 5 milioane de vizualizari pe Youtube in doar 6 zile, ajutat fiind de peste 660.000 mentiuni pe Facebook, peste 16.000 de mesaje pe Twitter si 30 de bloguri din toata lumea.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments