Posted By Costin

10mm cu F/3.5 fisheye de la Samsung


Samsung a anuntat astazi lansarea unui nou obiectiv, Samsung 10mm F3.5 Fisheye, obiectiv ce este prezentat ca cel mai mic obiectiv fisheye de pe piata, la jumatate atat ca dimensiune cat si greutate fata de concurentii sai.

Nu prea ma incanta acel f/3.5, ceea ce inseamna ca incepand cu inseratul poate fi bagat linistit in gentuța lui, insa cred ca merita macar o incercare de test, cele 180 de grade fiind interesant de ofertante :-).

Cei 10mm sunt echivalentul a 15.4mm în format de 35mm, obiectivul arata ca in fotografia de mai jos, cea de-a doua fotografie fiind facuta cu acest obiectiv montat pe un NX 1000.

Am zambit insa la fraza de mai jos din comunicatul de presa. E un fisheye cu care executi niste extra-mega-large fotografii wide, mostly landscape-uri. Daca vrei un close-up, trebuie sa te apropii la cativa cm :-). Sunt taaaaaare curios ce-or putea face optiunile enumerate mai jos.

Pentru o experiență fotografică desăvârșită, obiectivul vine cu o serie de opțiuni iScene, inclusiv Beauty Shot, Portrait, Night, Backlight, Children & Sports. Astfel, dispozitivul se poate adapta la nevoile fiecărui fotograf.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.