Posted By Bogdan Mihai

Aplicatii mobile: Controleaza-ti telefonul din browserul PC-ului


Acum ceva ani, cand nu stiam cu ce se mananca un smartphone sau un telefon cu touchscreen, Vodafone lansa o aplicatie, SMSender, cu care puteai trimite mesaje text direct de pe PC.

La vremea respectiva mi se parea o treaba geniala, nu mai trebuia sa ma chinui sa scriu SMS-uri folosind tastatura deloc comoda a telefonului. Vad ca serviciul inca mai functioneaza, puteti descarca kitul de aici.

Revenind in prezent, pot spune ca am aceeasi problema: uneori trec minute bune pana cand raspund la un SMS pentru ca efectiv imi e greu sa las la o parte ceea ce fac in acel moment, sa ridic telefonul, sa introduc codul de siguranta si sa urmez tot procesul de trimitere al unui mesaj. Comoditate. Prea mare!

Din acelasi motiv am sute de poze facute cu telefonul care isi fac veacul in memoria lui interna, nu au vazut niciodata lumina monitorului. Intervine un cablu in ecuatie, deja e si mai complicat.

Pentru cei care folosesc Android am gasit 2 aplicatii care permit controlarea smartphone-ului/tabletei direct din browser (fara a instala vreo aplicatie pe PC), unde poti rezolva totul mult mai rapid, din cateva click-uri.

AirDroid 2

Permite: efectuarea de apeluri, trimiterea de SMS-uri, transferul de fisiere din telefon/tableta in PC si invers, instalarea de aplicatii (in cazul in care avem kiturile la indemana). Totul wireless si fara a atinge intreprinderea.

In plus se poate localiza pozitia terminalului prin GPS, se poate folosi camera (fara ca aplicatia sa porneasca pe device), se pot accesa fisierele si folderele de pe card. Aplicatia este gratuita in Google Play, o gasiti aici.

SnapPea

O varianta ceva mai simpla a celei de mai sus. Stie sa trimita SMS-uri, sa descarce si sa urce poze in device, sa acceseze/editeze contactele si sa instaleze aplicatii (la fel, daca APK-urile sunt la indemana). PC-ul si telefonul trebuie sa fie conectate la aceeasi retea pentru a functiona. O puteti descarca de aici.

Le-am testat pe amandoua, functioneaza ireprosabil. Functii similare ofera si Kies Air, insa aplicatia poate fi folosita doar de posesorii de terminale Samsung.


Pasionat de gadget-uri, tehnologie, ciclism.

View Comments