Posted By Bogdan Mihai

E-Boda Supreme XL400 review


Promovata intens ca fiind prima tableta romaneasca quad-core de pe piata, E-Boda Supreme XL400 ofera o configuratie deloc de neglijat la prima vedere, mai ales daca luam in calcul si pretul: 999.9 lei.

Pentru acesti bani primim un display IPS de 10.1 inch, un procesor cu 4 nuclee tactat la 1.2 Ghz, 1 GB RAM DDR3 si 16 GB memorie interna. Lista completa aici.

Din punct de vedere al designului pot spune ca tableta de fata nu arata deloc rau, impresie accentuata probabil si de varianta alba pe care am avut-o in teste. Materialul predominant este plasticul, care se imbina cu o rama argintie, ce pare a fi din aluminiu. Imbinarile sunt bune, nu am remarcat locuri in care tableta sa scartaie sau sa flexeze semnificativ.

Nu mi-a placut insa partea din spate, realizata dintr-un plastic lucios, foarte alunecos, de culoare gri. Consider ca ar fi fost mai inspirata alegerea unui material cauciucat, similar celui pe care l-am intalnit la Evolio Evotab HD.

Se rezolvau astfel 3 probleme dintr-un foc: manevrabilitate mai buna (datorita aderentei crescute), un look mai elegant si amprente mai putin vizibile.

Un alt punct pe care il trec la minusuri sunt butoanele de volum, care mi s-au parut mici si prea putin separate unul de celalalt. Te chinui sa le gasesti si sa le diferentiezi.

Mi-a placut in schimb faptul ca, atunci cand tableta este tinuta in landscape, difuzoarele sunt amplasate in partea de sus, un lucru bun pentru ca, astfel, nu pot fi obturate accidental. Ofera un sunet acceptabil, nu strica insa un volum ceva mai puternic.

Display-ul este multumitor, avand in vedere gama de pret in care ne invartim. Culorile sunt vii, unghiurile de vizibilitate bune. Sufera insa de aceeasi problema specifica tabletelor ieftine: in lumina directa a soarelui devine ilizibil.

Partea de conectivitate este acoperita aproape complet. Pe partea dreapta gasim un port HDMI, un jack pentru casti, un slot pentru carduri, mufa de incarcare si un port mini USB (in cutie gasim si un adaptor pentru USB, sau un cablu OTG, asa cum mi s-a atras atentia).

Wi-Fi-ul este bineinteles prezent, lipseste insa Bluetooth-ul. Suporta si 3G printr-o serie de modem-uri compatibile. Pe al meu nu a vrut sa-l recunoasca (ZTE MF110). Ce-i drept, nici nu este prezent in lista.

Desi vorbim de o tableta cu procesor quad-core si 1 GB RAM (pe hartie este cea mai bine echipata dintre modelele romanesti pe care le-am testat pana acum), performantele nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.

Ruleaza Android 4.1.1 care, teoretic, ar trebui sa aduca un plus de fluiditate. Am avut insa parte de laguri foarte des. Apar mai peste tot in meniuri, chiar si atunci cand in fundal nu ruleaza mai nimic. Aplicatiile se deschid cu intarziere (de ordinul catorva secunde bune).

Nici la browsing nu sta mai bine. Merge asa cum trebuie cu 1-2 taburi deschise, de la al treilea insa deja incepe sa dea rateuri. La filme in schimb nu am intampinat nicio problema iar in jocuri s-a descurcat bine, au rulat cursiv, fara intreruperi sau restarturi.

Trebuie sa mentionez ca nu s-a incalzit foarte tare nici dupa sesiuni indelungate de gaming. Pentru amatorii de benchmark-uri, in Quadrant a scos 3135 de puncte.

Ca o concluzie, XL 400 ofera o constructie buna, un design interesant, insa performanta nu se ridica la inaltimea asteptarilor, mai ales ca in promovarea ei se pune accent pe acel quad-core, pe care nu l-am simtit.

Am fost mult mai incantat de Evolio Aria Mini, desi este o tableta mai ieftina si mai slab echipata.

Galerie foto E-Boda Supreme XL400


Pasionat de gadget-uri, tehnologie, ciclism.

View Comments
There are currently no comments.