Posted By Costin

Instagram lanseaza Video! Bye bye Vine?


Instagram a anuntat in urma cu o ora lansarea sectiunii Video, utilizatorii avand astfel posibilitatea de a urca clipuri de 15 secunde, clipuri ce pot fi modificate cu o serie de filtre, altele decat cele disponibile pentru foto.

Clipurile se monteaza pe acelasi principiu ca la Vine, aplicatie lasata de catre Twitter in ianuarie pentru iOS si la inceputul lunii pentru Android, simplul tap al ecranului fiind momentul in care se inregistreaza imagini.

Mai mult decat atat, inainte de publicare bucatile de video pot fi sterse in ordine invers cronologica, astfel incat utilizatorii pot sterge greselile pe care le fac, completand clipul cu alte secvente. Mi se pare un super feature, rezolvand o problema de care m-am lovit si frustrat cu Vine.

Altfel, Vine cred ca este intr-o postura foarte dificila in momentul asta, ca platforma separata de Twitter, fara filtrele oferite de Instagram si fara sa reuseasca pana in acest moment sa aiba destula tractiune astfel incat sa conteze in piata.

Detalii aici si in clipul de mai jos.

Cei care nu au descarcat inca aplicatia Instagram, o pot face apasand, in functie de telefonul mobil pe care il au, pe unul dintre butoanele de mai jos, direct de pe telefonul mobil.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments