Blogging
Posted By Costin

Caut programator de WordPress pentru un plugin de gestionare a tagurilor


barbat-cautare-sherlock-search-shutterstock

Pentru cine a pierdut, in urma cu cateva zile am patit buba, evenimentul facandu-ma sa trec, intr-o ora, prin toate starile de disperare cunoscute si necunoscute mie, insa si publicului larg. 🙂 Bine, exceptand o portie zdravana de plans, cu iphone-ul in mana, ascultand Holograf. 🙂

Povestea

Pe scurt, relationarile articolelor cu tagurile si categoriile blogului au disparut, iar daca de categorii nu imi e neaparat dor, tagurile erau foarte importante pentru ca putea afla, de exemplu, ce au facut in ultimii 5 ani atat branduri, cat si oameni din online-ul romanesc.

Ieri, amintindu-mi ca am programat pana prin 2007 in php si mysql, am intrat in baza de date pentru a-mi da seama ce ar fi de facut intr-un mod elegant, fara sa chinui pe cineva, cum aveam de gand (multumesc pentru CV-uri), care, intr-o luna si un pic, sa puna taguri ca la balamuc.

Ramane ca solutie de backup, insa prefer sa epuizez orice alta optiune pe care as avea-o pentru a reface, macar partial, o parte din problema, in mod automat. Si dau un singur exemplu, viralul de vineri, pentru ca toate articolele pe care le-am asociat in trecut cu acest tag contineau “viralul de vineri“, intr-un paragraf standard.

La polul opus, de exemplu, unul dintre tagurile pe care ar trebui sa le adaug manual la un moment dat este “gadget in teste”, pentru ca nu am luat in calcul sa adaug si aici un paragraf explicativ care sa semnaleze faptul ca exista o serie intreaga pe tema asta (sunt, cred, around 150 de gadgeturi testate, despre care s-a scris pe refresh.ro).

Solutia

Si mi-am dat seama ca nu e mare chestie sa listezi, in mysql, articolele care contin, de exemplu, “viralul de vineri”. E un query aproape banal, insa sa asociez acele articole cu un tag, huh, mi-am prins urechile printre celelalte tabele din baza de date. 😀

Prin urmare, va cer ajutorul, in ideea in care as vrea sa gasesc un programator bun de WordPress, care sa poata face un plugin capabil de patru lucruri:

– sa caute in tabela articolelor dupa cuvinte cheie, precum “viralul de vineri” si sa imi spuna cate articole a gasit. daca poate face si o listare a acestora ar fi minunat.
– sa poata asocia, la cerere!, nu automat, de capul lui, aceste articole cu un tag. Iar daca acel tag nu mai exista, sa il adauge in baza de date.
– sa poata asocia, la cerere!, articolele asociate unui tag, la o categorie. De exemplu, articolele care au tagul “Facebook”, categoriei “Social Media”. Astfel, pot popula si categoriile.

Sa fie testat, sa functioneze brici, insa, ca bonus, cred ca ar fi interesant ca fiecare actiune pe care o face sa fie reversibila, prin apasarea simpla a unui buton. Pentru just in case. 🙂

Cerinte tehnice

– WordPress v3.8.1
– PHP v5.2.17
– MySQL v5.0.96-community-log

Daca exista deja un plugin care sa faca DOAR ce am scris mai sus, ori, fie, si alte cateva lucruri in plus, insa sa nu complice inutil existenta, lasa, te rog, un comentariu. Eu unul nu am gasit, iar de Simple Tags prefer sa nu mai aud in viata mea.

Altfel, programatorul minune poate gasi datele mele de contact aici, pentru mai multe detalii, daca are nevoie, precum si pentru a-mi comunica costul.

Sharing is caring! Like, share, mail, telefon, sms, wathsapp, Y!M, oricui, acum mai mult ca niciodata. 🙂 Multumesc!

♫ mood – Black Or White
♥ foto – Shutterstock


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments