Media Sociale
Posted By Costin

Cati bani face Facebook in Romania?


shutterstock-game-poker-chinta-royala

♫ mood – Long Story Short
♥ foto – Shutterstock

Astazi, la Social Media Camp, eveniment organizat de Revista Biz la Paraul Rece, Alex Negrea a tinut o prezentare de peste o ora, evident, despre Facebook 🙂 , cu o tona de informatii si cifre pentru Romania, extrase din Facebook Audience Insights.

Mi-au atras atentia doua lucruri. Utilizatorii din Romania ai retelei de socializare Facebook dau, in medie, 3 click-uri pe anunturile publicitare, in timp ce numarul utilizatorilor din Romania activi in fiecare luna sare de 6.000.000.

Acum, daca consideram ca media costului unui click pe un anunt pe Facebook in Romania, indiferent de industrie, este de 0.12 euro (anul trecut media era undeva la 0.17 euro), putem face urmatorul calcul estimativ:

6M utilizatori x 3 click-uri pe aduri x 0.12 euro costul unui click x 12 luni = 25.920.000 euro pe care Facebook, ii va incasa, in 2014, din Romania

Pentru ei e peanuts, de aici si discutiile din piata despre suportul din partea companiei. Pentru noi insa, banii pe care Facebook ii scoate din Romania sunt aproximativ aceiasi pe care ii face intreaga piata de publiciate online, conform studiului ROADS, realizat de IAB Romania si PwC Romania.

Sa aveti o sambata linistita. 🙂

Later edit: vezi si articolul lui Alex.

♫ mood – Long Story Short
♥ foto – Shutterstock


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments