IT&C
Posted By Costin

Infografic: Romancele cheltuiesc mai mult decat barbatii pe gadgeturi


Romancele cheltuiesc cu 20% mai mult decat barbatii pe gadgeturi este concluzia unei analize Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi si accesorii din Romania, cu ocazia implinirii varstei de 10 ani in peisajul .ro.

Fenomenul este datorat achizitionarii de telefoane mobile si tablete (35%), acestea fiind urmate de bratarile de fitness (25%) si ceasurile inteligente care au o pondere de 15% din cumparaturile efectuate, banuiesc ca tot pentru fitness.

Potrivit analizelor QuickMobile, media de vârstă a femeilor care preferă cumpărăturile online se situează între 25-34 ani, iar în ceea ce privește bugetele alocate, aproximativ 24% dintre acestea cheltuiesc între 500-1.000 lei pentru o singură sesiune de cumpărături, în timp ce doar 7% dintre românce sunt dispuse să depășească pragul de 2.500 lei.

Interesant este faptul ca 20% din cumparaturile pe care le fac barbatii sunt destinate tot femeilor, insa si faptul ca acestea din urma nu stau prea mult pe ganduri cand vine vorba de o achizitie noua. 😀

Diferența dintre femei și bărbați se remarcă nu doar la nivelul bugetului alocat, cât și la viteza de cumpărare. Spre deosebire de bărbați care parcurg un lung proces de comparare a funcționalităților produselor pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț, cele mai multe femei petrec circa 5 minute pe site și se opresc la primul obiect care le va oferi simultan atât un accesoriu de invidiat, cât și un acces facil la informații.

O alta informatie de luat in considerare este faptul ca blogurile se afla inaintea site-urilor de stiri in ceea ce priveste canalul prin intermediul carora femeile ajung sa cumpere un gadget.

Iata si un infografic pe tema asta.

INFOGRAFIC-QuickMobile-cumparaturi


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments