Punct RO
Posted By Costin

O idee pentru imobiliare.ro sau oricare alt site cu anunțuri imobiliare: funcția HIDE


Atunci când te muți (București), din cele câteva siteuri de anunțuri îți rămân două: imobiliare.ro (+ aplicația pentru mobile) și anuntul.ro. Dacă despre anuntul.ro nu am o părere prea bună (îmi poate spune cineva logica pentru anuntulvideo.ro?), imobiliare.ro e singura variantă decentă pentru a căuta un loc pe care să-l numești acasa.

inchirieri-couple-apartament-mutare-shutterstock

În piață am găsit două tipuri de proprietari. Cei care sunt blocați undeva acum 30 de ani ca mentalitate și mobila care l-a cunoscut și pe Carol I și pe care te obligă să o ții în casă, și cei care au bun gust, însă le e frică de chiriașii care le-ar putea distruge bunurile.

Iar în toată nebunia asta, agențiile nu prea mai știu de capul lor.

Probleme? Trei.

– găsești același anunț de 2-3 ori. din partea proprietarului, însă și de la vreo două agenții care l-au contactat pentru a-l reprezenta. prețurile diferă, agentul te informează că e deja negociat, deși la cealalta agenție e mai ieftin cu 20-50 de euro.

– sunt apartamente care nu-ți plac și nu-ți vor plăcea vreodată. parte dintre anunțuri sunt repostate în fiecare zi. Iar dacă nu te-ai plictisit de baia cu băiețelul-statuie pe umerii căruia tronează o chiuvetă, ai mari șanse să o găsești și a doua zi.

– anumite anunțuri au fotografii de la ultima închiriere. Cel puțin un an. Nu vreți să știti cum arăta un apartament la Unirii, după un an în care au locuit 2 tineri studenți. Atât noi cât și agentul ne-am pierdut 60 de minute din viață.

Soluție?

Posibilitatea de a ascunde anunțurile cu apartamentele care nu te interesează. Bănuiesc că se pot face algoritmi care să recunoască aceeași fotografie postată în 3 anunțuri, iar anunțurile să fie încadrate în aceeași lista de locuințe pe care nu vrei să le mai vezi niciodată.

Astfel, ca site de anunțuri imobiliare ai posibilitatea de a împușca doi iepuri cu un singur glonț.

1. Filtre fără spam

Utilizatorul siteului va putea urmări un filtru salvat fără să fie nevoie să își facă liste cu ce i-a plăcut. Pur și simplu elimină mizeriile postate, iar, a doua zi, îi vor apărea doar anunțurile cu adevărat noi.

2. Educație prin statistică

Când vezi ca 200 de inși ți-au dat hide la mizeria de apartament chiar dacă este situat în Victoriei, are 4 camere la 100m2, iar chiria este 350 de euro pe lună, ai putea, ca și proprietar, să-ți pui ceva întrebări referitoare la mobilă. Poate-l închiriezi gol. Mai ales că la ultimele 3 vizionări TOTI ți-au spus că mobila e din cretacic și nu valorează nici 100 euro pe olx.ro.

Restul întrebărilor ar trebui să și le orienteze câtre suprafață vs. locație vs. preț. De ce să te inghesui într-un apartament de 50m2, chiar și mobilat lux :-), când, la 300m distanță găsești un altul de 80m2, la același preț sau chiar mai ieftin?

♫ mood – Forever Young & Halo Medley
♥ foto – shutterstock.com


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments