IT&C
Posted By Costin

De ce a explodat traficul de pe terminalele mobile spre finalul lui 2014?


tanar-tableta-coffee-shutterstock

Ofertele Telekom + Vodafone + Orange + Digi. Iar de aici începe măcelul, SATI numărând browsere, iar fiecare aplicație are browserul ei. Mai jos aveți o concluzie a ANCOM-ului, legată doar de tablete. Adăugați și mobilele.

Peste o treime dintre gospodăriile din România dețin o tabletă

În 36% dintre gospodăriile din România există cel puţin o tabletă, media fiind de 1,1 tablete/gospodărie, arată un studiu realizat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). De asemenea, în 73% dintre gospodării există cel puţin un smartphone (media fiind de 1,5 per gospodărie), iar 55% deţin laptopuri.

50% dintre români au acces la internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie ce are inclus și internet, 35% prin telefon pe baza unei cartele preplătite cu o extraopțiune de internet mobil, iar 25% au acces prin intermediul unui stick sau card USB cu abonament.

67% dintre abonamente/extraopțiuni, 70% dintre cartelele prelătite, respectiv 45% dintre tablete/carduri USB pentru acces la internet mobil dispun de trafic limitat, în timp ce 33% dintre abonamente/extraopțiuni, 30% dintre cartelele prelătite cu acces, respectiv 55% dintre tablete/carduri USB sunt cu trafic nelimitat sau nelimitat cu anumite restricții la internet mobil.

de aici

♫ mood – Monday Morning
♥ foto – shutterstock.com


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.