IT&C
Posted By Costin

Creșterea conexiunilor mobile în bandă largă din România are loc de Black Friday și în timpul sărbătorilor de iarnă


Pe finalul săptămânii trecute, un comunicat ANCOM evidenția faptul că, în prima parte a acestui an, în Romania existau 12,7 milioane de conexiuni mobile de banda larga (EDGE, CDMA, EV-DO, 3G, 4G), în creștere anuală cu 22%.

Dintre acestea, 7,4 milioane erau pe baza de abonament și 5,3 pe bază de cartele preplătite.

Majoritatea covârșitoare a celor 2,3 milioane de noi conexiuni de internet mobil de bandă largă (2 milioane) sunt conexiuni pe bază de abonament, doar 0,3 milioane de noi conexiuni fiind furnizate pe baza de cartele preplătite.

Altfel, odata cu creșterea numărului de conexiuni crește și rata de penetrare a internetului de mare viteză, ajungand la 64,2 la 100 locuitori, cu 12 puncte procentuale mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Având ceva timp la dispoziție, am săpat puțin prin arhiva ANCOM și am dat peste acest comunicat publicat în aprilie 2015, comunicat care conține cifrele la final de 2014.

După cum puteți vedea și în graficul de mai jos, cea mai mare creștere (1.6 milioane) a avut loc în cea de-a doua parte a lui 2014, prima parte a lui 2015 neaducând decât 700.000 de conexiuni mobile noi în bandă largă.

Concluzia nu poate fi decât una singură. Românului îi plac reducerile la telefoanele și tabletele de ultimă generație care însoțesc abonamentele companiilor telecom de Black Friday și în perioada sărbătorilor.

Prima parte a lui 2015 s-a remarcat prin dublarea conexiunilor 4G.

crestrea-conexiunilor-mobile-la-internet


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.