Punct RO
Posted By Costin

Netflix vine în România în ianuarie 2016? Asta ar fi o surpriză, nu neapărat o știre :-)


Ieri, toată lumea a vorbit despre venirea Netflix în România în ianuarie 2016. Știrea a apărut pe wall-street.ro, sursa citată fiind “doua surse din piata IT&C”. Cu puțin noroc, pe cele două surse le-ai putea ghici până și tu, care citești acest articol, și, cel mai probabil, cunoști faptul că sursele au mai spus asta și în primăvara lui 2013.

Până vine Netflix în România pentru că vor sursele, ceea ce știm cu siguranță este faptul că, la începutul lui 2016, serviciul online de video on demand se va extinde în Coreea de Sud, Singapore, Hong Kong și Taiwan, aceasta fiind ultima comunicare oficială din partea Netflix din punct de vedere al expansiunii în alte piețe.

Aceasta anunța, de fapt, lansarea Netflix din Japonia (intrarea in Asia).

Iar piața, de moment, arată ca în imaginea de mai jos (sursa) și, după cum puteți observa, până la România mai sunt câteva țări din Europa, poate puțin mai civilizate decât a noastră când vine vorba despre achizitionarea de servicii online, care ar aștepta apariția Netflix (cu roșu țările în care Netflix este disponibil, cu galben țările în care urmează să fie lansat).

netflix 2015

Revenind la România, același comunicat Netflix de mai sus anunță un lucru care ne-ar putea ciuli urechile.

Los Gatos, Calif., 8 September 2015 — Netflix, Inc. announced today it will expand into South Korea, Singapore, Hong Kong and Taiwan in early 2016 as it moves to complete its global rollout by the end of next year.

Vine Netflix în România în ianuarie 2016? Asta ar fi o surpriză, nu neapărat o știre. O surpriză din partea Netflix, însă cu siguranță o surpriză și pentru sursele Wall-Street.

Costi Mocanu, Senior Vice-President, Head of Voyo @ CME, pariază totuși pe Q2-Q3. Eu zic că și Q4 ar fi bine pentru România, însă pronosticurile acestea pesimiste să fie singura noastră problemă. 🙂

Vine Netflix în România în ianuarie 2016?


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.