Media Sociale
Posted By Costin

Infografic: Care sunt cele mai iubite echipe de fotbal pe internet în România?


Cei de la TreeWorks au dat astăzi publicității un infografic cu rezultatele unei analize (folosind ZeList Industries și ZeList Monitor) ale celor 14 echipe de fotbal din Liga I, însă și cele 8 echipe care au rămas în cursă pentru trofeele Europa League şi UEFA Champions’ League.

Astfel, putem spune că cea mai populară echipă din România este FC Steaua Bucureşti, cu 1.8 miloane de fani pe Facebook, echivalentul a 21% din numărul total al utilizatorilor reţelei de socializare în România.

Când vine vorba de fotbalul din străinătate, Real Madrid are mai mulţi fani din România pe Facebook decât Dinamo Bucureşti. Din rândul semifinalistelor Europa League, Liverpool este cea mai apreciată echipă de către români, cu 185.000 de like-uri primite din ţara noastră, de două ori mai mult decât au strâns la un loc Şahtior Doneţk, Villareal şi Sevilla.

Și, deşi a fost eliminată din Liga Campionilor, FC Barcelona rămâne cea mai iubită echipă străină de fotbal din România. 740.000 de utilizatori de Facebook din ţara noastră sunt fani ai campioanei Spaniei.

afz


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.