IT&C
Posted By Dana Carauș

Mark Zuckerberg despre următorii 10 ani, la conferința F8


În urmă cu două seri, la F8, Mark Zuckerberg a prezentat planul Facebook pentru următorii 10 ani. În următorii 3 ani atenția lor va fi îndreptată spre propria lor platformă, aplicații și noi funcțonalități, pentru următorii 5 ani își propun să se concentreze pe produsele achiziționate, printre care Instagram sau WhatsApp, iar pentru următorii 10 ani planurile țin de realitatea virtuală și inteligența artificială.

Astfel, printre cele mai importante noutăți de ieri sunt:

Live API

Facebook a lansat API-ul de LIVE public, iar acest lucru înseamnă că foarte curând vom putea transmite live de pe aproape orice smart device- Go Pro, drone sau camere cu rezoluție înaltă.

Prima cameră care are capacitatea de a transmite live pe Facebook se numește Mevo și este o cameră care filmează în 4K, focusează, iar cu ajutorul aplicației de iPhone aproape că se transformă într-un mini-studiou de televiziune.

Printre alte parteneriate interesante se află și cel cu DJI– compania care produce dronele Phantom, dronă cu care a fost transmisă live prezentarea lui Mark Zuckerberg.

Facebook Surround 360

De ceva vreme vedem în newsfeed-ul Facebook filmulețe filmate în 360 de grade, iar subiectul realității virtuale nu avea cum să lipsească de la F8, unde Facebook a lansat un sistem de captare video în 360, care este alcătuit din 17 camere și fimează în 4K, 6K sau chiar 8K.

Această cameră nu este disponibilă spre vânzare, însă a fost construită ca o “cameră de referință“ pentru dezvoltatorii acestor tipuri de sisteme și va fi disponibil în această vară.

Mai multe despre acest sistem puteți citi aici.

Messenger Bots

Facebook Messenger este a doua cea mai populară aplicație de pe iOS, iar de această data a venit cu o noutate în ceea ce privește paginile: a fost lansată în variantă BETA Platforma Messenger, cu ajutorul căreia utilizatorii pot primi date despre vreme sau trafic, informații despre livrarea unor produse comandate sau va putea conține inclusiv mesaje automatizate, cee ace va crea o experiență mai apropiată între branduri și consumatori.

Pentru mai multe detalii despre Platforma Messenger, puteți accesa această pagină.

Mark Zuckerberg @ F8


View Comments
There are currently no comments.