? mobile
Posted By Costin

Cum am devenit client CEC Bank?


cec-banking

Din imaginea de mai sus nu lipsesc decât geanta de voiaj, camera compactă pe care o folosesc pentru a filma vlogurile și drona. Cu cele enumerate mai sus, bagajul meu de călătorii este complet. 🙂

***

În urmă cu două săptămâni am avut o întâlnire cu câteva persoane de la CEC Bank, iar în timpul acesteia mi-a atras atenția tokenul, acel dispozitiv pe care îl folosim când avem nevoie să ne autentificăm la Internet Banking, ori să autorizăm plăți.

În cazul în care ați trecut rapid peste imaginea de mai sus, vă rog să ne întoarcem la ea. 🙂 Tokenul de la CEC Bank are dimensiunile unui card (e cel de deasupra), însa puțin mai subțire. Nu, nu am greșit când am scris mai subțire.

Unde vedeți scris PIN> este, de fapt, un display minuscul pe care, după ce este introdus pinul, vor fi afișate codurile de autorizare. Mi se pare incredibil, deoarece îl poți purta împreuna cu cardul. În portofel.

Cititorii fideli ai acestui blog cunosc faptul că, în trecut, m-am tot plâns de aceste dispozitive inutil de imense, pe care nu ai avea posibilitatea să le ai mereu la tine.

Jmecheră treabă, vă zic.

Și, așa, am devenit, câteva zile mai târziu, client deplin al băncii, după ce, evident, am ridicat și cardul pe care îl puteți observa sub token și am deschis și un cont în euro.

După token, tind să cred că CEC Bank mi-a mai făcut mie personal o surpriză. Glumesc, nu e doar pentru mine, însă, pentru câteva secunde, chiar am avut impresia asta. 😛

Se numește CEC Bank Mobile Banking și poate fi descărcată atât din AppStore, pentru posesorii de iPhone, cât și de pe Google Play, pentru posesorii de smartphone cu Android.

Pentru a o putea folosi, ai nevoie de două coduri pe care le primești prin sms (operațune singulară, după instalare), iar, ulterior, de codul PIN pe care l-ai ales la deschiderea acestui serviciu.

Aplicația se deschide cu o secțiune care afișează conturile pe care le ai, suma de bani din fiecare, precum și două butoane în dreptul fiecărui cont, pentru detalii asupra acestuia și plăți. Cam ceea ce ai nevoie pentru utilizări zilnice.

Meniul conține legături către alte operațiuni pe care le poți face direct de pe telefonul mobil (ex: schimb valutar, depozite la termen), însă și diferite informații despre conturi, carduri, beneficiari, rate de schimb, indici de referință etc.

Iată lista completă a operațiunilor și informațiilor pe care aplicația CEC Bank Mobile Banking le conține.

Operațiuni:
– Plăți în lei și în valută, între conturile proprii, intră și interbancare
– Programare ordine de plată periodice
– Vizualizare situatie financiară conturi proprii în timp real
– Creare de șabloane pentru plăți ulterioare
– Schimburi valutare la curs ferm
– Constituire și lichidare depozite
– Plăti de facturi de utilităti, inclusiv direct prin scanarea codului de bare
– Istoric tranzactii, folosind diverse opțiuni de filtrare a acestora
– Plăti catre Trezoreria Statului

Informatii:
– Cursurile de schimb valutar
– Indicii de referință
– Lista de produse și servicii oferite de CEC Bank
– Calculatorul de rate pentru credite
– Datele de contact ale băncii
– Localizarea prin GPS a ATM-urilor și agențiilor CEC Bank

De ce spuneam că această aplicație a fost făcută pentru mine? 🙂 Cumva, operațiunile bancare le asociam până acum cu laptop-ul și folosirea serviciului de Internet Banking.

Aplicația de la CEC Bank pentru Mobile Banking mi-a schimbat această percepție. Este mult prea intuitivă, iar o plată poate fi făcută chiar și cât aștepți la semafor.

Atenție. Cei care isi vor activa Mobile Banking pana la data de 30 iunie 2016, vor beneficia de acest serviciu gratuit în primele 6 luni. După 6 luni, costul acestui serviciu este de 3 lei pe lună. Cât un pachet de gumă.

Păreri? Întrebări? Dacă sunt, folosiți cu încredere zona de comentarii.

Concurs

Impreună cu CEC Bank am și un concurs pentru voi.

Spuneți-mi într-un comentariu la ce folosiți voi aplicația de mobile banking, ori la ce ați folosi-o de-acum încolo și aveți șansa să câștigați o invitație dublă la film – la orice film doriți voi din rețeaua Cinema City.

Sunt 4 astfel de invitații duble, pe care le voi acorda prin tragere la sorți marți, 14 iunie (concursul se va încheia luni), iar câștigătorii îi voi anunța cu un update la acest articol.

Mulțumesc și succes!

Later Edit:
Câștigătorii sunt:
– tiberiur – ro.ti***@***
– Bogdan Anghelina – bogdan***@***
– Adrian Gavrila – adri***@***
– costin – ssco***@***

Verificați-vă casuța de email. 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments