? media & mkt
? media & mkt
Posted By Costin

? Facebook, între ISIS și Piața Victoriei


Vă semnalez două știri din presa internațională. 🙂

1. Hard Questions: Are We Winning the War On Terrorism Online?

După zeci de întâlniri cu reprezentanții altor companii de tehnologie din întreaga lume, pentru a discuta modalități prin care să combată utilizarea serviciilor de către teroriști, oamenii de la Facebook declară că se află în punctul în care…

… 99% of the ISIS and Al Qaeda-related terror content we remove from Facebook is content we detect before anyone in our community has flagged it to us, and in some cases, before it goes live on the site.

We do this primarily through the use of automated systems like photo and video matching and text-based machine learning.

Once we are aware of a piece of terror content, we remove 83% of subsequently uploaded copies within one hour of upload.

2. Certain Facebook users in Romania see content related to street protests reviewed under community standards

A series of Romanian bloggers, vloggers, journalists and other influencers alongside regular Facebook users said they had issues posting or sharing on Facebook content related to the street protests that took place on Sunday evening across the major cities.

Cazul conturilor blocate zilele trecute, cu “ocazia” protestelor din Piața Victoriei, a ajuns și în presa internațională, BR citându-l pe Dragoș Stanca1 pentru această postare de pe contul de Facebook, la care Facebook a răspuns sec:

A number of pages were temporarily blocked due to an error in our automated systems. As soon as this was brought to our attention we disabled those blocks. We apologize for any inconvenience caused by these pages being unavailable for a few hours.

Într-un sistem care e atât de deștept încât se prinde singur, în 99% dintre cazuri, de conținutul publicat de teroriști și adepți ISIS și Al-Qaeda din întreaga lume și are 83% rată de ștergere a duplicatelor în mai puțin de o oră de la publicare, o mână de conturi, cel mai probabil false, au făcut legea în România, reușind să blocheze accesul la Facebook unor jurnaliști, bloggeri, vloggeri și influenceri.

Nu-i puțin ironic?

Note de subsol:
?‍♂️ Dragoș Stanca – Managing Partner @ Thinkdigital (LinkedIn | Facebook)


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.