⚙️ how to
⚙️ how to
Posted By Costin

? Cum e pe cartelă la Vodafone?


Acum ceva vreme am trecut de la abonament pe cartelă reîncărcabilă. Să fie mai bine de două luni de atunci, timp în care am cheltuit 8 euro, în condițiile în care la abonament nu-mi aduc aminte să fi plătit vreodată mai puțin de 20-25 de euro (chiar și la un abonament de 10 euro). Depășeam întotdeauna consumul de date.

De când am trecut pe cartelă nu am mai avut problema asta, dimpotrivă. Nu numai că nu am mai reușit să cobor sub 35GB, însă costul datelor scade de la lună la lună. Aseară, de exemplu, am primit un SMS, iar ceea ce a urmat a fost ca la cazino. Jackpot. 777. Bine, 50000, ca să fim mai exacți.Am verificat link-ul din SMS. La 30 de minute după ce l-am primit avea aproape 50k accesări, iar la ora publicării acestui articol numărul de accesări apropie 70.000.

Treaba asta îmi aduce aminte de cele câteva discuții (cred că au fost trei) pe care le-am avut până am reușit să trec pe cartelă, de fiecare dată fiind asigurat că nu voi putea avea vreodată o ofertă mai bună de date decât ceea ce mi se oferă pentru a prelungi contractul. Iar la ultima discuție mi s-a promis inclusiv 1GB în plus. 🙂

Cum treaba asta nu poate să rămână așa 😀 , am decis să fac un test.

Prin urmare, de azi înainte, nu o să mai conectez telefonul la rețele Wi-Fi. Funcționalitatea va fi activată doar în momentele în care telefonul va funcționa pe post de Hotspot, ori va fi conectat la diferitele device-uri (ex. camera MEVO, dronă etc).

Ce urmează? Vreau să-mi monitorizez consumul de date și costurile pe care le voi avea cu această cartelă și o să fac update-uri regulate la acest articol. Sunt curios dacă voi putea consuma tona de net pe care o pot avea în fiecare lună. Până acum cred că primesc 60GB de date dacă am o opțiune activă de minim 5€.

20.dec.2017
– date disponibile: 86.609MB
– credit dispoibil: 1€
– consum: 8€


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments